Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ecik111

Sklep internetowy z art. dzieciecymi, dobry pomysl?

Polecane posty

Gość Nununu możesz podać mi strony
Huntera i Potato Tomato, bo coś nie mogę znaleźć. Z góry dzięki!

Musisz sobie zrobić segmentację rynku. Pewnie po jakiejś tam głębszej analizie wyjdzie, ze nie jest to dobry pomysł! Po pierwsze- osoby biedniejsze nie złapią się na to bo np. spodnie za 80 zł +koszty przesyłki nie będą dla nich opłacalne- wtedy pójdą kupić spodnie "na wagę" bądz tańsze gdzieś na bazarze, a bogaty klient i tak będzie miał szeroki dostęp do zagranicznych internetowych sklepów, którym ( tak mnie się wydaje) będzie bardziej ufał niż polskiemu. Poza tym dużą konkurencją są centra handlowe, gdzie tych firmówek też trochę jest ;) i czasem za w miarę rozsądną cenę można też coś fajnego upolować! Po drugie - jak ktoś wyżej wspomniał ludzie lubią sobie "pomacać" przed kupnem- no ale tutaj to już co kto woli- jeden tak a drugi tak. Poza tym musisz sobie opracować jakoś strategię promocji i reklamy sklepu a potem produktów, pomyśleć aby na jakis forach umieścić banery reklamowe z odnośnikiem do sklepu, reklamę w gazetach, czaspopismach dla rodziców itp. Ja bym się w to nie bawiła, pomyślałabym raczej o jakiejś franczyzie!

Gość Mam dla ciebie kolejne
"perełki": Wallaboo, Amelia Aran, Polarn O. Pyret, Alfons Åberg, Sucre d'Orge (sprawdź czy nie ma w Polsce), Barts (czapki i akcesoria z holandii), Uglydolls, Sycamore Street Press (piękne alfabety i cyferki do oprawienia w ramkę), Doomoo (sprawdź czy nie ma w PL), Claribella (koszyki typu moses baskets dla niemowląt), Hipncozy (śliczne pokrowce do autofoteklików Graco), Built NY (śliniaki i akcesoria), Adrii (sprawdź czy nie ma w PL), Silikids, Iiamo. ;) Mam nadzieję, że przejrzałaś choć część asortymentu z poprzedniego postu?

Gość Kardi gdyby ludzie w Polsce
rzeczywiście, jak piszesz, lubili wszystkiego pomacać przed dokonaniem zakupu, nie istniałby cały ten fenomen Allegro. Prawda jest taka, że człowiek ufa marce po którą sięga, bo ją zna - a zatem zna również jakość proponowanych przezeń produktów. :)

Gość I jeszcze dwie
: Parkhaus Berlin (akcesoria z filcu do pokoików dziecięcych), DwellStudio dla Fisher-Price (najnowsza linia leżaczków, huśtawek i krzesełek FP - sprawdź, czy nie ma w PL). :)

Do Kardi gdyby... Przecież nie zakładam, ze wszyscy musza "pomacać". Napisałam, ze jedni lubią a drudzy nie i kupią spokojnie w sklepie internetowym. Mnie chodzi raczej o to, ze czasem wiele ludzi nie ufa sklepom interenetowym a dlaczego to chyba każdy wie... Weźmy przykład perfum- idąc do perfumerii mamy pewność, ze kupimy Diora, natomiast net ma to do siebie, ze mozemy pod marką Diora ( tego którego przecież zapach znamy i nam się podoba) kupić coś co koło Diora tylko leżało a firmowane jest jego marką! Podobnie z ubraniami, wszyć metkę to zaden problem! Nie mówię, ze autorka będzie wszywać metki ;) ale większość ludzi ma obawy! Allegro to inna bajka. Pomijam oczywiscie sklepy, które przez aukcje wystawiają towar bo one w dużej mierze mają też działalność stacjonarną! Na allegro jest masa ludzi i znajdziesz tam mydło i powidło- jeden na tym zarabia a drugi wystawia i nic nie sprzedaje. Jest wiele sprzedających i wiele kupujących.W przypadku sklepu int. musisz całą rzeszę ludzi przyciągnąć tylko do swojego sklepu tak by to przyniosło Ci zysk co miesiąc a nie raz na jakis czas! Oczywiście jest to tylko hipotetyczne gdybanie. Może to być i dobry biznes i zły, trzeba byłoby zrobic jakieś rozeznanie wśród potencjalnych klientów, czy kupiliby taki produkt, jaka marka by ich interesowała, ile byliby w stanie wydać, itp.! Zawodowo od kilku lat siedzę w marketingu i może czasami za często na luźnych forach 'rozbieram' problem na czesci pierwsze :P Tak czy inaczej, autorko do odważnych świat należy :)