Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pałełek

owłosienie

Polecane posty

Gość Pałełek

Witam serdecznie... pisze na szybko więc nie szukam tematu o podobnej treści... chodzi o to, że nie wiem jak się pozbyć owłosienia łonowego tzn owszem jest maszynka żyletkowa ale strasznie ciężko jest ogolić taką maszynką jądra i ich okolice bo obszar powyżej penisa to nie jest problem... ma ktoś jakieś pomysły, żeby pozbyć się tego niechcianego owłosienia na jak najdłuższy czas i jakie kremy czy maście później stosować bo myśle, że bede miał do czynienia z podrażenieniami...

Gość podpowiadająca
może laser?

Gość Pałełek
jak to laser? to żart? prosze o naprawde szczere odpowiedzi i jakieś dobre rady...

nie laser to nie żart.wystarczy poczytac na necie.masz do wyboru jeszcze wosk:D i krem Nair.

Gość Pałełek
ale ten laser to u kosmetyczki czy można coś takiego kupić na allegro np i samemu dokonać zabiegu? na jak długo to usunie owłosienie? chciałbym wiedzieć dokładnie...

Gość ten laser
to u kosmetyczki, usuwa na długo, jeśli nie na zawsze

Mnie jak czasem najdzie to ogolę, ale używam zwykłej maszynki trójostrzowej i pianki do golenia twarzy. Najlepiej i najwygodniej golić siedząc w wannie (nie zakorkowanej), bo można wodę puścić i spłukiwać włosy z maszynki. Obowiązuje zasada - spiesz się powoli, bo zaciąć się jest mało przyjemne. Ale prawdziwy ból jest jak włoski odrastają. Przygotuj się na jaja swędzące non stop ;)

Gość Pałełek
no ok ale jeśli chodzi o maszynke to wiadomo, że trzeba się będzie golić co 3 dzień albo i co 2 i smarować czymś łagodzącym... ja chce tak na dłużej żeby nie trzeba było się bawić z tym co kilka dni znowu... ten laser mnie zaciekawił ale wizyta u kosmetyczki to raczej krempujący pomysł :D wchodze do salonu i mówie, że chce usunąć owłosienie łonowe ^^ hehe to raczej co najmniej krepujące :D nie wiem, nie wiem...

Nie bój nic- kosmetyczka nie takie rzeczy widziała. Znajoma mi kiedyś mówiła że stosuje się jeszcze inną technikę usuwania włosów. Najpierw smarują takim żelem chodzącym żeby złagodzić ból, a potem włosy są usuwane pęsetą. /trochę trwa, ale nie ma takich jak przy goleniu podrażnień.

Gość Pałełek
i ten sposób powoduje, że włosy nie odrastają?? jeśli tak to chyba wybiore sie do tej kosmetyczki...

Włosy zawsze odrastają. Najdłuższy efekt daje laser, ale jest drogi. Ten sposób z pęsetą jest najczęściej stosowany przez panny które chcą mieć ciekawy wzorek na wzgórku, a same nie chcą go sobie robić.

Gość laser jest
najlepszy jeśli chodzi o trwałość. 3-4 zabiegi powinny wyeliminować owłosienie na zawsze. a co do wyrywania włosków to nie radzę. delikatne włoski mają tendencję do wrastania. zrobią ci się krostki i stany zapalne tak, że będziesz żałował tego pomysłu do końca życia. wydaje mi się, że najlepszy efekt uzyskuje się maszynką - nie musisz wcale golić co 2-3 dni, możesz co 1-2 tygodnie. włoski nie będa długie. domyślam się, że robisz to dla dziewczyny...miło z twojej strony :D

Gość depiluj
depiluj, na dłużej starczy, boli ale efekt lepszy i trwalszy :P

Gość _Zaciekawiony_79
A czy ktokolwiek słyszał o kosmetyczkach, które podejmują się depillacji włosów na jądrach? Bo ja nie.

Gość facio nie wie o zabiegach
laserowych .....??? 21 wiek w Polsce...:(((