Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubam bom głupia

Akcja - 10 kg w dół. Zdrowo i na stałe.

Polecane posty

Gość grubam bom głupia

No tak, nie miałam pomysłu na bardziej kreatywny tytuł ;-) 20 lat, 175 cm wzrostu, 72 kg wagi. Było więcej i było mniej. Zaliczyłam sporo diet, także tych cud, kilka epizodów bulimicznych i gdy się wkurzę albo mi źle, jem kompulsywnie. Sport - ech, paskudne słowo. Co postanawiam? 4 zdrowe posiłki dziennie. Liczeniem kalorii się brzydzę, jednak z doświadczenia mniej więcej wiem na co i ile powinnam sobie pozwolić (teoretycznie ;-) ) PLAN: śniadanie - ciemna bułka z czymś + jogurt albo płatki owsiane z muesli i np. jabłko obiad - raczej normalnie, tyle że mniej i bez sosów, pieczonego etc podwieczorek - np. sałatka albo coś na słodko, np. kisiel ze słodzikiem albo budyń na chudym mleku kolacja - białkowa - jajecznica albo serek wiejski, albo twarożek, albo sałatka z jajek i tuńczyka, albo coś mocne postanowienie wchodzenie po schodach na 9 piętro, na którym mieszkam. ważenie - co tydzień w niedzielny poranek. Szukam odpowiedniej motywacji ;-) i bardziej rozsądnego nicka. Zapraszam wszystkie podobne Duszyczki, które nie chcą już dłużej i nigdy więcej gnieść się w obtłuszczonym ciele, a w szczególności Milkę Marcepanową, z którą miałam już przyjemność pogadać 🖐️

Gość grubam bom głupia
ladaco, ty Misiu niedobry 😡

Melduję się gotowa i zdeterminowana! 22lata, 177cm, 72kg Również mam za sobą epizodu bulimiczne, skoki wagi baaardzo duże. Mój cel to 59kg, ale 62 też nie pogardzę :) świetnie czułam się przy tej wadze Planuję 4-5posiłków dziennie, dużo warzyw, chude mięsko, wyeliminowanie słodyczy, fast foodów i ogólnie ograniczenie węglowodanów i alkoholu (piwo-moja zmora :O) Dobrze byłoby poćwiczyć co drugi dzień, nie forsownie, 5min na brzuch i 12 na całe ciało, ale zobaczymy :) Postanowione! Godzina zero wybiła :classic_cool:

Gość grubam bom głupia
Ja na dobrą sprawę zaczęłam ograniczać się od niedzieli, ale od jutra biorę się za siebie tak naprawdę-naprawdę ;-) Jestem już po kolacji - były 2 kromki chleba pełnoziarnistego z białym chudym serem i cieniutko posmarowane Nutellą. Nie mogłam się oprzeć :-) Może zrobimy sobie bilans wymiarów i wag? Z chęcią bym się zmierzyła, tylko że chyba brak mi odwagi :P Na youtube są fajne ćwiczenia w ośmiominutowych seriach. Postanawiam je robić. Od jutra ;-), a może jeszcze od dziś? Hm, zobaczę :) abs - http://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY pupa - http://www.youtube.com/watch?v=dnBhn7YSsnM nogi - http://www.youtube.com/watch?v=uLIfN-31Bgs

No dobra, zmieniłam nick. Nie wyglądam co prawda na dziewczynę z Arizony, ale lubię King Crimson (tytuł utworu zespołu :) )

Ha! to ja powinnam podkraść Twój stary, bo idealnie do mnie pasuje :P Ja też już po kolacji, wszamałam jeszcze przed 18, by jak plotka głosi nie odłożyło się w boczkach :D były 4 koreczki śledziowe i kromka chleba+kawa, więc jestem zadowolona ćwicz kochana,ćwicz! lekko wysportowane ciało ślicznie wygląda nawet jesli ma się kilka kg za dużo

Nie, nie wolno się samemu obrażać :P Tylko mnie taaaak bardzo się nie chce... Hm, chyba wyznaczę sobie jakąś nagrodę za przećwiczenie każdego z tych programów 10 razy :D Słyszałam, że kolację powinno się jeść 3-4 godziny przed snem, żeby się nie głodzić i nie chodzić spać z pełnym brzuchem :) Jestem nocnym markiem, więc zjadłam akuratnie, no, może nawet trochę wcześniej niż mówi reguła :)

No tak, ja ostatnio strasznie dużo śpię, chyba przez ten szary listopad :O Bilans wymiarów możemy zrobić jutro, co Ty na to? Mnie bardziej przerażało wejście na wagę (pierwszy raz od prawie 3 lat...) niż centymetr. No i mam w planach serum wyszczuplające Eveline, kiedyś używałam i były efekty. A może Ty masz w tej kwestii coś do polecenia? Ciekawe, czy ktoś jeszcze się przyłączy :D

Tak, waga też była koszmarem. Chociaż i tak jako rasowa pesymistka spodziewałam się, że będzie więcej :P W kosmetyki wyszczuplające nie wierzę za bardzo. Kiedyś maniacznie je kupowałam, ale zdałam sobie sprawę z tego, że ich działanie polega na tym, że gdy się odchudzam i dbam o siebie, a więc wcieram w siebie mazidła, centymetry i kilogramy lecą. Bo gdy mam okres żerny, trochę sobie odpuszczam, a na pewno z balsamami wyszczuplającymi :P Teraz używam balsamu nawilżającego z Neutrogeny (taki bezzapachowy, z pompką), a po kąpieli smaruję strategiczne partie ciała takie jak brzuch, pupę i uda oliwką dla dzieci i masuję takim specjalnym czymś przeciw cellulitowi. Od niedzieli :) To akurat kiedyś już stosowałam i mogę polecić z czystym sumieniem. Jutro kupię serum na biust, właśnie z Eveline, takie różowe. Mam spore piersi i boję się, by podczas odchudzania nie stała im się duża krzywda. I tak sporo ze mną przeszły :P Mam nadzieję, że ktoś dołączy! W kupie raźniej :) Co do tabelki, kiedyś widziałam taki pomysł: Data.........Nick......Wzrost...Waga....Biust...Talia...Biodra...Uda 11.11.09....Milka.....177 cm....72 kg....XXX....XX......XXX......XX ...............Peoria....175 cm....72 kg.................................... Myślę, że może się sprawdzić. Jeśli uda mi się opracować taką, która na forum będzie wyglądała na przejrzystą, będzie ok :) Też pomierzę się jutro - dziś nie mogę jakoś znaleźć centymetra :O Mam przed sobą cały wolny weekend (czwartek i piątek wolne od zajęć), więc może poświęcę jeden wieczór zafunduję sobie jakiś mały domowy zabieg spa :) Porozglądam się jutro w Rossmannie za czymś fajnym.

Hej Towarzyszko! Zważyłam się rano i zmierzyłam: 70,5kg :) biust:93, talia: 72, biodra:98 Śniadanie (jestem w trakcie:)): jogurt i kubek mate A teraz makijaż i w miasto, mam parę spraw do załatwienia więc przez pół dnia mnie nie będzie. Obiad postaram się zjeść w GreenWay'u, oby mieli dziś pomidorówkę z prawdziwych pomidorów :D Ściskam i czekam na wieści od Ciebie

zosia 28 o widze że chyba razem sie przyąłczymy do innego topiku bo na moim wsyzscy milczą:) Mam nadzijee ze mozna sie dołaczyc?? powiem pare słow o sobie - Mam 177wzrostu i niewiem ile waze bo niemam wagi bo się popsula myśle ze cos ok 75 kg ... ale co tam waga mi jest najwazniejsze zgubić oponki na brzuchu boczki i ujędrnic uda dopiero wtedy będe szczęsliwa:) zaraz idę na śniadanko zjem kanapke z twarożkiem i pomidora:) aktywnosci fizycznych nieprzewiduje bo leze w łozku padłam ofiarą grypy;P

Witajcie dziewczyny 🖐️ Wczoraj po kolacji jednak trochę poćwiczyłam - ośmiominutową serię na nogi :) i porozciągałam, udało mi się też niczego nie wrzucić na ruszt, mimo że kilka rzeczy mnie kusiło :) Dziś mam fatalny dzień jeśli chodzi o dietowanie, bo przez większość czasu będę musiała się uczyć... Z domu wyjdę (o ile wyjdę) dopiero wieczorem. Mam zamiar jednak dzielnie się trzymać. Śniadanie mi się udało - bułka pełnoziarnista z białym serem i łyżeczką miodu, do tego herbata. A w GreenWayu mają przesmaczne jedzenie, mogłabym tam zamieszkać ;-) U mnie sprawy mają się tak: 71,5 kg, biust 98, talia 69, biodra 100 Zosiu - oczywiście, byłoby bardzo fajnie, gdybyś zdecydowała się dołączyć :-)

Stokrotko, Ciebie też witam serdecznie 🌼 i oczywiście równie serdecznie zapraszam :) Masz rację, liczą się wymiary i proporcje. Też najbardziej przeszkadzają mi boczki, nie obraziłabym się gdyby wysmukliły się uda i pupa - ogólnie mam figurę klepsydry i nie wyglądam mega niezgrabnie, tyle że czuję się taka... wielka :O Hm, łóżko też stanowi niezłe pole do aktywności fizycznej :D Tylko ta grypa... Mam nadzieję, że niedługo wydobrzejesz :)

hihi też mam taką nadzieje;)) dziewczyny a wy ile macie lat?? ja 17 ;P cały tydz nie chodze do szk i musze nadrobic zaległosci ehh ciezko bedzie dlatego juz dzisiaj postanawiam cos zajrzec:) ja na obiad bede miec zupe ogórkowa a na drugie ziemniaki i jakies miesko ale nie bede jesc drugiego powiem mamie ze mnie brzuch boli ;P talerz zupy ma mało kcal wiec zjem i bede najedzona po południu stawiam na owoce moze pomoga mi w alce z grypa ; pomarancze mandarynki jabłka i herbatka z cytryna i miodem ( CHOCIAZ NIEZBYT LUBIE MIÓD pamietam jak w przedszkolu mi uciekał przez dziurki w chlebie hehe ale mi to nie przeszkadzało bo było mniej na kanapce;P)

Witam nowe dziewczyny! :) Razem raźniej, fajnie, że dołączyłyście. Ktoś tu wspominał o boczkach? To mój największy mankament, ogólnie proporcjonalna w miarę jestem, tylko te boczki :O Widzę, że mamy podobny wzrost, wagę, boczki :P i cele :D Dziś dietetycznie, mam nadzieję, ze wytrzymam tak do wieczora śniadanie:jogurt i mate lunch:mała sałatka z KFC obiad, a raczej drugi lunch: zupa Indyjska z czerwonej soczewicy z kokosem z GreenWay'a ::) przepyszna! na obiadokolację planuje kotlecika z warzywami Stokrotka-ja mam 22 lata, Peoria pisała, ze 20 :) Peoria-czego się uczysz kochana? Studiujesz? Sesja dopiero pod koniec stycznia na szczęście ;)

witajcie dziewczyny :) jak tam dzis u was?? znacie moze jakies sposoby na uporczywa grype? leze już ponad tydzien i mineła tylko goraczka a katar mokry kaszel osłabienie i bol miesni zostało co mam robic??musze wracac do szkoły maM zaległosci ucze sie na ekonomiste wiec mam duzo przedmiotów dzisiaj planuje; śnaidanie -ryż bereliso z wiśniami 2 śniadanie- pomarańcza obiad- talerz zupy ogórkowej podwieczorek- kanapka z serkiem topionym z ziołami do konca dnia- jabłka i herbatka z cytryną i miodem

witam dziewczynki jak tam dzisiaj u was??? ja juz po śniadanku dzisiaj musze wstac z łozka i zaczac uzupełniac wiedzę z całego tygodnia masakra;// poćwicze dzisiaj troche bo tak mi sie kosci zastały od tego lezenia hehe;)

Jak Wam idzie dziewczyny? Mi powoli do przodu, może nie do końca tak jak chciałam ale całkiem nieźle :) W poniedziałek się zważę i zmierzę A na grypę herbatka z wódką, mi pomaga :)

kochane gdzie jestescie?????? ważyłam sie dzisiaj na czczo i waga pokazała 69kg;) a było 75 ;) czyli 6kg;P walcze dalej jeszcze tylko 7kg i bedzie extra;) plus ujedrnienie skóry i naprawde bede zadowolona ze swojego ciała a jak tam u was

DZiewczyny wracajcie tu na topik szybciutko:) u mnie dzis; sniadanie-kawałek bagietki z pasztetem z pomidoramii ogórek zielony 2 sniadanie -kanapka obiad-zalewajka z kawałekiem kiełbasy białej a dalej nie wiem co;P PADNIETA JESTEM PO SZKOLE

jak u was dziewczyny znowu sie sama na topiku zostałam niestety ;( głupio tak monolog prowadzic mam nadzieje ze jeszcze któras sie odezwie;0 u mnie dzis niestety porazka !!! duzy obiad i czekolada ;/