Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gwiazdka1508

ciąża czy też nie??paradoks

Polecane posty

witam mam nietypowe pytanie a w zasadzie chciałabym usłyszec wasze opinie byłam w szpitalu lekarz nei wykrył ciążypowiedział ze raczej nei ma byłby to 6 tydzien a mi testy ciagle wychodza pozytywne poza tym mam mdłosci zaczeły boles mnei piersi przy dotyku czesto beigam do wc odbija mi sie po wszystkim co zjem i jestem troche bardziej wyczulona na zapachy. czy miała ktoras cos takiego lub moze wiecie cos na ten temat?? pozdrawiam dziewczyny

Gość moze byc
moze byc ciaza poamaciczna, niestety... rozwija sie znacznie wolniej niz normalna dlatego mogla nie byc jeszcze widoczna a jaki byl powod pobytu w szpitalu? jesli krwawienia / plamienia / bole - to mozliwe, ze.. niestety, pozamaciczna wlasnie, trzeba czekac

Gość oprócz
oprócz bolesnych piersi to te inne objawy to nie za wcześnie jak na 6tydz?? jesteś pewna że na teście wychodzą 2kreski? przecież lekarz sam potwierdził brak ciąży :/ to na co liczysz...że my ją potwierdzimy????

Gość HYZIA GYZIA
Witaj. Moja kolezanka tez byla w ciazy, nawet miala okres ale zle sie czula. Lekarz tez stwierdzil ze nie jest w ciazy i jeszcze dal jej do lykania jakies tabsy na wywolanie okresu , idiota. Twierdzilze pewnie ma problemy z tarczyca a ona byla wbodajze w 8 tyg ciazy:)

powiedział ze raczej nei po usg ale nei powiedziała ze na pewno poza tym po tym badaniu zrobiłam znowu test i znowu był pozytywny. troche mnei to neipokoi a słyszałam ze lekarz moze nie zobaczyc ciazy w 6 tyg

dzieki hyzia gizia podniosłas mnei na duchu miałam tez okres do szpitala trafiłam bo bolalo mnei podbrzusze i jajnik nei stwierdzili zadnych stanów zapalnych ale o dziwo nei zrobili mi wiecej usg lekarz tylko raz pchał paluchy i powiedział ze szyjka jest czysta

Gość HYZIA GYZIA
Aha, co ci moge poradzic: Idz do laboratorium i zrob sobie badanie krwi na potwierzenie ciazy.

w szpitalu miaąłm brana krew dwa razy ale neiw iem czy badali tez na hormon hcg a czy badanie krwi daje 100% gwarancji??

Gość jeśli nawet
nie ma zarodka to widać pęcherzyk jajowy....który świadczy o tym że będzi rozwijać się ciąża,ja tak miałam w 4tc później jak poszłam do lekarza to był już zarodek, mi lekarz od razu powiedział że komórki jajowej nie widać w jajniku więc ciąża na 90% nie wiem do jakich wy chodzicie lekarzy? :( chyba że maja kiepski aparat USG

Gość a dostalas miesiaczke
?? kochalas sie bez zabezpieczenia? w dni plodne?

nie mam ragularnych meisiaczek i tak kochalismy sie bez zabezpieczen bo chcielismy meic dzidziusia a teraz martwi mnei to wszystko

Gość mierzylas temp
?? jaki masz sluz??

Gość albo jestes przed miesiaczka
i masz pms. albo nagly skok hormonalny, albo ciaze urojoną, albo jesteś w ciąży. :D co do tej ciazy urojonej - mam watpliwosci. jesli zrobilas tyle testów, to na 99% jestes w ciazy. - zmien lekarza ;) 🖐️

miesiaczka skonczyła mi sie w neidziele i wtedy trafiłam do szpitala z tym bolem. no i ta mloda lekarka powiedziala ze raczej nei i wiecej usg mi nei robili. nei wiem sama co mam o tym myslec przeciez tyle testow raczej nie moglo sie pomylic...

Gość HYZIA GYZIA
Z tego co wiem to zwykle badanie krwi nie pokaze ciazy musi to byc badanie pod katem ciazy. Jesli testy moczu pokazuja ciaze to wydaje mi sie ze sa wiarygodne , jesli bylo ich kilka...

może rzeczywiście idź do innego lekarza? mi też nie wykryli ciąży, a testy wychodziły pozytywne, poszłam do lekarza prywatnie,miała dobry sprzęt usg na którym stwierdziła,że jest pęcherzyk i ciąża się rozwija tylko jeszcze nie ma zarodka:) może i ty tak masz

yes a w którym byłas tygodniu?? no trzy testy jzu zrobiłam fakt ze sa to słabe kreski ale sa bo juz nawet kolezance pokazałam ostatni zanim sama go zobaczyłam i pytałam czy cos tam widzi no i widziała

Gość sa tylko takie opcje
- ciąża jest młodsza niż myślisz wiec nie widac jej jeszcze na usg - ciąża rozwija się w jajowodzie lub jamie brzusznej - stąd bole - zasniad groniasty - inne hormonalne choroby

Gość HYZIA GYZIA
A czy bralas moze pigulki antykoncepcyjne i odstawialas sie niedawno?

Gość hhhanusss
skoro masz nieregulrane cykle a kreski na teście sa slabe to mozliwe ze jestes w bardzo młodej ciazy i dlatego jeszcze jej nie widac ja myslalam ze jestem w 7 tyg ciazy - poszlam do gina a tam nic. zrobilam bhcg - wyszla parwidłowa ciaza (przyrost bety 100% w dwa dni). na kolejnym usg okazało sie ze zaszłam w 36 dniu cyklu, tez mam nieregularne teraz jestem w 26 tygodniu

do lekarza poszłam (licząc od daty miesiączki) jakoś w 5tc...i stwierdził,że ciązy nie ma, ale ja tak jak ty robiłam testy i wychodziły pozytywnie (dwie kreski,druga była jaśniejsza,ale była widoczna:)) tydzień później dostałam jakiegoś plamienia,poszłam więc prywatnie do lekarza i tam lekarka powiedziała,że jest pęcherzyk w macicy ale nie widać zarodka i że ciąża będzie się rozwijać i żebym przyszła za jakieś 3tyg to być może bedzie zarodek.... a że miałam to plamienie jakieś 1,5tyg zrobiłam sobie jeszcze raz test (8tc) bo bałam się że może poroniłam i były już dwie mocne kreski, poszłam w 9tc i na usg był już zarodeczek i biło serduszko:) a plamienia ustąpiły :) może i ty tak masz:)

Gość hhhanusss
skoro zaszlas najpozniej 27.10 to moglas zajsc tez 30 bo pleminiki mogly poczekac do pozniejszej owulacji. wtedy podczas badania usg bylabys w który tyg ciazy? tzn kiedy bylas w szpitalu?

Gość hhhanusss
kiedy myslalam ze jestem w 7 tygodniu nie widzial nic. wtedy jednak tak naprawde bylam w 4. w 5 tyg juz widzial pecherzyk z kropeczka, w 6/7 widzialam serduszko

żeby lekarz stwierdził ciąże nie jest potrzebny widoczny zarodek z serduszkiem, wystarczy że lekarz sprawdzi że w jajnikach jest "pusto" tzn jeśli nie ma komórki jajowej tzn że doszło do zapłodnienia, i wtedy w macicy jest widoczny pęcherzyk ciążowy z widocznym w środku pęcherzykiem żółtkowym:)

powiedziałam lekarce o tych dwóch testach to ona mi powiedziała ze nie wie raczej nei i ze napewno nei mam zadnego zapalenia zachowywała sie troche tak jakby nei słuchała tego co mówie. i powiedziała mi ze cos tam w macicy na e..... ma 5 milimetrów

Gość HYZIA GYZIA
Moim zdaniem najwazniejsze jest to abys zrobila to badanie krwi .To da Ci pewnosc. Rzadko sie zdarza ze testy sie myla w przypadku ciazy.Raczej zdarzaja sie bledy w przypadku negatywnych.