Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska Julka

Meble używane

Polecane posty

Gość ciekawska Julka

Mam pytanie , czy ktos na forum wie gdzie w woj. Śląskim można znaleść firmy które zajmują sie odbieraniem uzywanych mebli ??? słyszałam że takie sa , zabierają meble z domu i później przekazuja je ubogim .

Gość gość
Jakim znów ubogim? I to w woj. Śląskim! Te graty z płyty wiórowej lakierowanej na wysoki błysk trafią raz dwa do komisów meblowych tak samo jak ubrania wrzucane do żółtych żelaznych szaf na ulicach trafiają do ciuchlandów a takie szmaty których nikt nie chce są sprzedawane na kilogramy firmom jako czyściwa techniczne. Teraz nikt ale to nikt na czele z Caritasem nie przekazuje ubogim mebli za darmo. Zwłaszcza Caritas pobiera swoje Co Łaska. Które wcale nie jest takie małe. Widziałem ostatnio auta Caritasu. Ciekawe po co im wysokiej klasy auta terenowe. Są to na prawdę wysokiej klasy auta, nie jakieś dacie czy coś. Lepiej samemu oddać meble komuś w sąsiedztwie albo napisać kartkę i niech sobie ktoś weźmie. Ewentualnie wystaw przed śmietnik, zobaczysz jak szybko zniknie! Może jest to wbrew prawu ale tak tylko można przekazać coś nie odpłatnie komuś potrzebującemu. Postąpisz inaczej to jeszcze zapłacisz podatek albo ktoś na tym zarobi.