Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stokrotkowa

szpieg w komputerze. Pomocy

Polecane posty

Gość stokrotkowa

Obawiam sie ze moj , własciwie od wczoraj były facet zainstalował mi szpiega w komputerze. Usłyszałam ze siedze ciagle na kafe co jest tez podobno złe. Dodam ze jest informatykiem i ma hasła administratora poniewaz kiedys miał firme ktora dostarczała internet ( nie w mojej miejscowosci jesli to ma znaczenie). Prosze o pomoc, jak mozna to wykryc? Jak usunac i czy on moze tym sterowac ze swojego komputera? Kiedys mi przeszperał to co juz było usuniete ale zrobił to przy moim kompie

Gość sdfgvhbsdegv
jezeli jest zajebiscie dobry to mozesz to znalezc i usunac,ale on z innego kompa moze grzebac w twoim ale to karalne wiedz mozesz zglosic na policje

Gość tojdfdhsfj
tym moze sprawdzic czy masz szpiega, u mnie znalazl malwarebytes anti-malware

Gość Trojany są do wykrycia
Ale to nie musi być trojan(znany) .Można napisać prosty program który będzie np przesyłał historię www i gg :classic_cool:. Najprościej (ale trochę kłopotliwe) skasować system i zainstalować od nowa. zainstalować program antywirusowy i szansa ponownej infekcji jest równa 1%. Na początek radzę przeskanować Dobrym antywirusem. Takie usterki najlepiej diagnozować poprzez forum informatyczne programem hijackthis . Np forum searchengines.pl

Gość informatyk bez kobiety
polecam na początek wyłączyć pulpit zdalny (prawym na mój komputer -> właściwości i tam poszukać pulpitu zdalnego ) Następnie należy zainstalować firewall taki który blokuje wszystkie programy .Może być np.Comodo i sprawdzić jakie programy łączą się z internetem. (zablokować te podejrzane )

Gość stokrotkowa
dzieki wielkie, działam :)

Gość stokrotkowa
doczytałam ze dostep ma kazdy administrator, czy to prawda?