Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

ile wypijają wasze 2miesięczne maluszki?

Polecane posty

hej, jestem mamą małej Julci. Jutro skonczy 2 miesiące. jestem ciekawa czy malutka wypija prawidłową ilość mleka. Na opakowaniu jest napisane , że powinna wypijac 120 ml na 6 karmień, ale wiadomo, ze to standardowo. Zawsze przyygotowuję 120ml, ale nie zawsze tyle wypija i w większości jest za to więcej karmien, około 7-8. Dzisiaj zaczęłam liczyc ile wypija na dobe. Na razie były 4 karmienia 3x120 ml i raz 90 ml. A jak było u Waszych maluszków?

moj jest co prawda na piersi ale na raz lyka tak do 120 ml jak mu odciagne i daje z butli, ale pewnie nie da sie tego porownac z modyfikowanym a je tak 8-10 razy dziennie dzis skonczyl 2 miesiace

Gość Anula..
Moja zjadala góra 90 :)

Gość barbara1984
a moj synek ma 10 tygodni i wypija 150ml co 3 godziny,tak mi zalecila lekarka a wieczorem jak go nakarmie okolo godziny 19 to spi tak do 0.00 lub 1 w nocy

tylko pamiętaj że karmienie mlekiem modyfikowanym to nie karmienie piersią. Mleko modyfikowane podawaj nie częściej niż co 2,5 godziny. Sztucznym mlekiem możesz przekarmić dziecko. Moja córka ma prawie 3 msc wypija 120 ml czasem 150 ml ale to bardzo rzadko, je co 3 czasem 4 h, jak płacze np po godzinie to daje jej herbatkę albo wodę. Ostatni posiłek ok 19 i śpi do 6 rano

Julcia zjada ostatni posilek około 21 i śpi czasem 5,6 albo nawet do 7 rano. Mi lekarka powiedziala, ze mam karmić na żądanie wiec karmie wtedy kiedy jest głodna.

Gość barbara1984
mi lekarka powiedziala,ze mam dawac 150 ml.co trzy godziny moj syneczek nie chce pic herbatki jakie wy podajecie herbatki??a wode zwykla przegotowana???

mi pediatra nie zalecała dopajać maluszka bo mleko modyfikowane jest już na wodzie, ale oczywiscie jak jest napalone i jest gorąco to podaje jak malej chce sie pic, ale to rzadko. Wodę daję przegotowaną z mała ilościa glukozy,a herbatki HIPPa rumiankową, koperkowej nie za bardzo chce pić.

Gość barbara1984
herbatki z hippa tez podawam ale wlasnie mi nie chce pic,musze sprobowac z ta woda dzieki za info:)

jak lezalam w szpitalu z malutka na rotawirusa pielegniarki przygotowywały dla maluszkow normalna czarna herbate z tym, ze zaparzoną ledwo na słomkę, potem dodany cukier i tak gotowana jeszcze przez ok 10 min zeby cukier sie rozszedł. tez mała piła. spróbuj

moja zjada tak ok 100x8 karmień różnie to jednak bywa.Je pierś i jest dokarmiana.Jeśli więcej je z piersi to je częściej.Trudno mi powiedzieć dokładnie ile zjada

Gość mama huberta
mój własnie skonczył własnie 2 miesiące i jada najczęsciej 120ml. W nocy i wieczorem zjada 150ml. w ciągu dnia daje mu herbatke hippa. Na poczatku dawał mu wodę z glukozą, ale nie chciałam go przyzwyczajac do słodkiego i przeszłam na herbatki.

moj jak mial 2 miesiace wypijal ok 700-800 ml mleka w ciagu doby , bylo ok 9-10 karmien

Gość barbara1984
moj ma 10 tyg jak sie urodzil mial 3.060 a teraz 5.700

Gość do ciebie umieram nie martw si
u mnie róznie. karmię piersią i dokarmiam czasami butlą. najpierw pierś opróżnia z 30 ml tego będzie, potem czekam z 3 h i dam butlę(chybaze musze wyjśc to dowale mu ta butlę od razu i przed snem0. A w ciagu dnia to tak róznie własnie.przed spacerem, na wieczór.a jak trzeba częściej to tez dam. Wychodzi z 4-5 karmień butla po 100 ml. Raz wypił 130 ml. Wiem ze mało niby, ale tak juz mamy.:) w nocy dwie butle daję i potem co 2 h piers albo co 1 h piers jak sie nie najada.