Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loczekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Powiedzcie mi po co ludzie biorą do siebie psy skro nie potrafią się nimi zaopie

Polecane posty

zaopiekować? Mam taki przypadek w rodzinie. Przygarnęli rasowego psa, który został znaleziony w mieście (sami mieszkają na wsi). Dzieci, które tam mieszkają traktują go jak zabawkę, ale oczywiście nikt im uwagi nie zwróci :O Nie dostaje normalnego jedzenia tylko żebrze przy stole, nie kupili mu nawet normalnej obroży :O Dają mu też kości od kurczaka, chociaż wiadomo że takich rzeczy się psu nie daje :O Nieraz pewnie też dostało mu się za nic bo poza nim mają jeszcze kilka psów i nieraz widziałam jak dawali im kopniaki. Ten pies się tylko u nich zmarnuje, więc nie wiem w jakim celu oni go wzięli do siebie. Wielu ludzi na pewno by się nim zaopiekowało bo jest naprawdę zadbany i grzeczny :O

Gość osjs
bez obrozy bedzie szczesliwszy, po co psu obroza? od zarcia tez nic mu nie bedzie; ciekawe co wg ciebie jest normalnym psim zarciem, bo podpowiem ci ze sucha karma to w wiekszosci syf i lepiej dla psa zeby wpieprzal ziemniaki i kosci z kury niz ten popiol pomieszany z odpadkami. taki pefigree ma kilka % miesa, poczytaj etykietki. lepiej wg ciebie zeby byly bezdomny na ulicy?

Gość
poza ewentualnymi kopniakami nie widze tu nic nienormalnego.

Po pierwsze wyprowadzają go narazie na smyczy więc obroża raczej się przyda. A co do jedzenia to chodziło mi o to żeby dostał normalnie jedzenie do miski, określona ilość, a nie jakieś kawałki z obiadu rzucane ze stołu bo nie dostaje tego takiej ilości żeby sie normalnie najadł.

Gość
yyyyy, jak moga go wyprowadzac na smyczy bez obrozy??:D:D:D

Nie no "obroża" jest. Znaczy jest cienki (za cienki do takiego psa) kawałej sztywnego plastiku, który miał chyba kiedyś robić za obroże przeciwpchelną dla innego psa...