Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiulek2211

mój facet ma 25 lat i nie chce pracować

Polecane posty

Gość Kasiulek2211

Mam problem ze swoim facetem.Skończył studia,obronił się istwierdził, że narazie nie będzie szukał pracy bo musi odpocząć po studiach(przez 5 lat tylko balangował i ejchał na ściągach wiec nie wiem po czym chce odpoczywać)Ja mam 22lata studiuje dzienni pracuje dorywczo.Che w życiu do czegoś dojść.On przeciwnie.Zero ambicji i dobrych chęci.Nie ma żadnego doświadczenia zawodowego,języki obce też zero,ale do pracy za 1000zł nie pójdzie.Siedzi całymi dniami w domu ogląda filmy,siedzi na necie,popija piwko.W weekend imprezuje tak jaby dalej mieszkał w akademiku.Poprostu już nie mam siły,nie wiem jak go zmotywować?On ejst jak dziecko dosłownie.Prosze o jakieś rady

Gość frentii
Jedyna sluszna rada: nie marnuj ani jednego dnia dluzej z takimi lewusem bez ambicji, fuuuuj:O:O

najlepszym rozwiązaniem jest odciąć go do kasy parę miesięcy wytrzyma ale potem skończy się jemu dzień dziecka

Gość Nie pracuję a mam
I ma racje, pracą się kalać będzie.

Gość czarna i mala
mowisz serio? moj facet ma 25 lat pracuje od 4 w tym momencie dostaje 12 000 zl miesiecznie. ja pierdziele trzeba podchodzic do zycia wyjatkowo lekkomyslnie zeby w tym wieku jeszcze nie pracowac. ja na Twoim miejscu bardzo szczerze i powaznie bym z nim porozmawiala, powiedz mu, ze martwi Cie to, ze jest takim lekkoduchem, ze zyczysz mu jak najlepiej i chcesz zeby mial w zyciu dobrze. ale zeby do tego dojsc musi zaczac pracowac. wytlumacz mu jakim fajnym uczuciem jest posiadanie wlasnych pieniedzy a co za tym idzie urlopow w fajnych miescach, dobrych samochodow. nie wiem co akurat interesuje Twojego mezczyzne, ale cokolwiek go interesuje z pewnoscia pensja pomoze mu w zdobyciu tego:)

Gość Kasiulek2211
Ma jakieś marne grosze,które przeimprezuje,mamusia też coś rzuci bo przecież synek nie będzie tyrał za amrne 1000zł...

Gość Kasiulek2211
dostaje kieszonkowe od taty..ok.200 zł miesiecznie

Gość frentii
Gratuluje rodzicom bezmyslnosci i przylozenia reki do wyhodowania leniwego pasozyta:O

Po co ty z nim jesteś? Ja uciekłabym gdzie pieprz rosnie? A co jesli zajdziesz w ciażą. On Ci nie pomoże. jest niedojrzały i cie wykorzystuje

Gość end
zostaw go i poszukaj kogos lepszego :)

Gość mala i czarna
Kasiu a jak dlugo jestescie? wiesz jesli planujesz z nim przyszlosc musisz mu jasno wytlumaczyc, ze zyciu nie ma nic za darmo i choc to wymaga ciezkiej pracy to warto sie pare lat pomeczyc a pozniej zyc spokojnie.

Gość Kasiulek2211
Chodzi o jego podejście do wszystkiego,Wszystko jest na nie,wszystko olewa.Studiował uczyć mu sie nie chciało.Studia skończył pracować mu się nie chce a w jego wieku facet to już powinien myśleś chociaz trochę o przyszłości, a nie tylko piwko i imprezy

Gość mala i czarna
wiec powinnas sie zastanowic czy chcesz z kims takim byc. zycie ma sie tylko jedno a jesli juz teraz on sie nie sprawdza jako facet to co bedzie gdy bedziecie mieli dzieci? zastanow sie nad tym

Gość a ja bym .
moj facet jest młodszy od niego a juz dom buduje. olej tego leniwego kolesia...