Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiaczek969

Test ciążowy i jego powtórne wykonanie

Polecane posty

Gość gosiaczek969

Cześć kobitki.Mam pytanie odnośnie testu ciążowego.Od pewnego czasu mam nieregularne miesiączki np.2 msc temu miałam cykl 20 dniowy , a w tym msc 44 dniowy... i nie wiem kiedy mam spodziewać się następnej miesiączki. Dziś jest mój 30 dzień cyklu ,a wczoraj (wieczorem) wykonałam test ciążowy ponieważ kochałam się z chłopakiem w potencjalne dni płodne. Piersi mnie bolą i parę dni temu w sutkach czułam dziwne ukucia , a po za tym , mam wzmożony apetyt , czasem mam chęć na to czego nie lubię jeść, troszkę częściej siusiam ,ale to pewnie żadne objawy:) , co do śluzu to jest go bardzo mało. Moje pytanie brzmi czy jest sens powtórzenia testu po upływie 48 godzin od wykonania poprzedniego , lub odczekania dłuższego czasu , czy jednak objawy są mylne i w ogóle... Bo zastanawiam się czy powtórzyć test.

Gość gosiaczek969
Dodam że tamten test wyszedł negatywnie

Gość poczekaj jeszcze tydzień....
Jak do tego czasu nie przyjdzie @ to powtórz test tylko z porannego moczu!!!

Gość test powinnas zrobic
w 44 dniu cyklu bo powinnas wziac najdluzszy cykl jaki mialąs w ciagu pół roku i jesli okres spóźni się bardziej to wtedy zrobic test.

Gość gosiaczek969
Dziękuję bardzo za odpowiedź.Miałam robić test jutro po upływie tych 48 godzin , ale może faktycznie warto troszkę dłużej jeszcze poczekać.

Gość gosiaczek969
Czy ktoś jeszcze udzieli rady ?

Gość guaguuua
przede wszytskim niektóre objawy które opisałas (np czeste oddawanie moczu) wystapuja w poznej ciazy a nie pare dni po ewentualnym zapłodnieniu. ponadto jesli zdarzaja sie ci cykle 44 dniowe to rownie dobrze owulacje mozesz miec teraz a nie byc w ciazy. kochaj sie wiec dalej bo rownie dobrze mozesz byc wlasnie plodna a test zrob za dwa tygodnie!!