Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ohohohoh

czy .......... to istnieje?

Polecane posty

Gość ohohohoh

czy ktos jeszcze wierzy w przeznaczenie?czy tylko ja tak mam ze czekam nie wiadomo na co..... na objawienie chyba

Gość upupupupupupupu8888

Gość do ohohohoh
a dlaczego Ty wierzysz?

Gość tak najlepiej
zadać pytanie i zwiać ;)

Gość zależy kto pyta
:)

Gość ja wierzę
w przeznaczenie

Gość ja teeeeeeż
wierze w przeznaczenie

Gość * * * * * *

Autorko.. jeśli przeznaczenie istnieje.. myślisz ze ofiarom II wojny światowej było to przeznaczone? Wszystkim, którzy cierpieli, cierpią i cierpieć będą, sądzisz że to przeznaczenie? Ja w to nie wierzę.

Gość a jakże
Cierpienie tak jak i radość jest wpisane w nasze zycie i wiara w tzw. przeznaczenie nie ma tu nic do rzeczy. Jedni to nazywają losem inni przeznaczeniem.

Ja nie wierzę w przeznaczenie. Każdy sam kreuje swoją przyszłość.

Cierpienie tak jak i radość jest wpisane w nasze zycie i wiara w tzw. przeznaczenie nie ma tu nic do rzeczy. Jedni to nazywają losem inni przeznaczeniem. Logika gimnazjalisty, ponieważ cierpienie jest wpisane w życie, nie jest konsekwencją przeznaczenia. Czyli tego co nas spotkać musi. Dobranoc.

Gość do depeche
a dlaczego uwazasz cos za banal ?konkrety dziewczynko :P jesli np. dziewczyna wybierze faceta, zakocha sie w nim, a on po jakim czasie wymieni ja na inna tez nazwiesz banalem ? to nie przeznaczenie tylko jej wybor i to, ze nie widziala jaki ten facet jest, nie poznala go zanim weszla mu do lozka. zbyt szybko zadecydowala o sobie. dostala tylko to, na co sama zapracowala. inna sytuacja: facet zakochal sie w dziewczynie ale nie mogli byc razem bo ona wybrala podroz do innego kraju na stale, tam ukonczyla studia, mieszka i pracuje. i ktoregos dnia, ta sama dziewczyna leci samolotem na wycieczke do egzotycznego kraju. w samolocie sie spotykaja po latach. okazuje sie, ze i on i ona kochaja sie od wielu lat, a teraz ma to szanse sie ziscic. czy to nie przeznaczenie, czy moze przypadek ? oba przyklady sa wymyslone, zebys czasem uzywala mozgu nie tylko po to, by wydawac nieodwolalne o czyms sady :P

mowiac ze 'kazdy sam kreuje swoja przyszlosc' to banal mialam na mysli szerszy obraz rzeczywistosci. chodzilo mi bardziej o takie rzeczy jak wypadek, choroba itd.

Gość do depeche
ty chyba pomylilas forum :O tu pisze sie o uczuciach. 'wypadek' i 'chorobe' mozna sobie 'wykreowac', tak zreszta, jak i wszystko inne, z tym,ze jednak nie do konca jak widac w przytoczonych wyzej przykladach. ludzie maja mozliwosc zmieniania swojego losu ale wypadki i choroby, to juz inny temat, z rodzaju parapsychologii i wierzen naiwnych ludzi.