Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie ma to jak w domu

Jak zrobić ptysie?

Polecane posty

Gość nie ma to jak w domu

Nie chodzi mi o przepis,a o to jak je uformować na blasze żeby były puste w srodku.Nie mam pojęcia jak sie za to zabrać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Normalnie wykładaj ciasto łyżką na blachę.One takie puste w środku zrobią się w trakcie pieczenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak to prawda
a jeśli chcesz mieć kształt to możesz pokusić się o użycie takiego czegoś do wyciskania kremu z różnymi końcówkami. Ale jak nie masz, to spokojnie wykładaj łyżką. Tylko pod żadnym pozorem nie otwieraj piekarnika w czasie pieczenia, bo opadną!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Joela
Jak nie masz takich końcówek do kremu to z papieru do pieczenia zrób rożek ,odetnij końcówkę ,włóż do środka ciasto i wyciskaj na blaszkę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie ma to jak w domu
Ale mam z tego ciasta ułożyć kulę na blasze czy co??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak masz ułożyć kulę
Jeśli dobrze zrobiłaś ciasto to wyrośnie i będzie puste w środku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jakie ciasto
? rozumiem, że parzone?takie jak na karpatkę? czy jakieś inne?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość albo idz na stojące
tak ciasto powinno być takie jak na karpatke, parzone Ja zawsze szprycą wyciskam "kuleczki" wielkosci orzecha wloskiego, i tak co 2 cm poniewaz one straszmie rosną :P teraz mam zamiar zrobic ale chyba zrobie właśnie lyzką bo z tą szprycą to strasznie duzo pieprzenia :P tyle, że kształt ladny:) ja zawsze do srodka wkladam wlasnie krem karpatka a pozniej wszystkie polewam polewą czekoladową :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość magda789
to może daj przepis na tysie jak masz sprawdzony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alamakotaa
szprycę rozwaliłam,to ciasto jest za ciężkie do normalnej szprycy (a o papierze,przez który wyciskać-nie wspomnę),nie mam takich pięknych,jak w cukierni,ale za to smaczne ja z garnka nabieram porcje łyżką do zupy-tak na czubku,porcje mniej wiecej jak orzech włoski,a drugą łyżką spycham na blachę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale mi narobiiłyście ochoty
ale nie zrobie bo nie mam masła ani margaryny :(:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×