Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

West..red.100

Czy waszym zdaniem Pedagogika jest wogole potrzebna w dzisiajszym świecie ?

Polecane posty

Gość nie nie jest

jako nauka tak , absolwenci zapewne też , ale nie w takiej ilości :o co druga wyposażona w pochwę pcha się na ten kierunek 🖐️

Gość kur
ej sory nauki humanistyczne to nie tylko pedagogika, to takze politologia, bezp. narod, filologie, idp. a co do pedagogiki to w sumie jest potrzebna ale nie tak bardzo i jak to ktoś napisał nie potrzeba tylu ludzi po niej. I żeby po tej pedagogice człowiek coś umiał, bo jak tak rozmawiam z ludźmi którzy ją ukończyli to jakoś inteligencją wybitną poszczycić się nie mogą.

Cezar chodzi o to czemu jest to potrzebne a czemu nie.... podstawowym pytaniem jest co to waszym zdaniem jest Pedagogika Humanizm ?

Gość kozetka
Pedagogika to triche zbt ogolne pojecie. Teraz ma ona różne specjalnosci, ktore skupiaja sie na konkretnych umiejetnosciach i wiedzy. Mysle, ze nadchodza czasy upadku moralnosci i wartosci, także bycie pedagogiem to dobra sprawa. Studia polecilabym kazdemu jako dodatkowy kierunek. Uwrażliwiaja na problemy społeczne, kształtuja charakter i ucza patrzec na kazdego człwieka "po ludzku".

kur tak wiem że nie tylko pedagogika ale chodziło mi o to czy ona odgrywa w życiu ważną role... czy naprawde jest potrzebna..

Gość kozetka
ja Ci wyjasnilam, ze warto ją studiowac i potrzebna jest ludziom, by przypomniec im kim jest człowiek.

Gość kozetka
Nie wiem czy zmienianie. Ale z pewnościa bycie prawdziwym pedagogiem to odpowiedzialnosc. Masz wieksza swiadomosc ludzkich potrzeb i problemow. Masz takze wiedze jak ewentualnie pomagac. Swoja postawa i podejsciem do zycia dajesz pozytywne wzorce dla innych ludzi. Wiadomo, ze nie kazdy bedzie nasladowal Twoje dobre uczynki, ale sukcesem jest jak chociaz jedna osoba nauczy sie czegos dobrego od Ciebie :)

Gość kozetka
You're welcome ;)

Gość hhhhiitlerrrekk...
są potrzebne...