Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Majka 82

Przemoc?-i co dalej...

Polecane posty

Go艣膰 Majka 82

Uwierzcie mi, 偶e pisanie o tym nie jest dla mnie 艂atwe. By艂am z m臋偶czyzn膮 4 lata, ogromna mi艂o艣膰 z mojej strony, z jego w sumie r贸wnie偶.Mn贸stwo romantycznych wyjazd贸w, wsp贸lne plany na przysz艂o艣膰...Czasami podczas naszych sprzeczek us艂ysza艂am wiele przykrych s艂贸w, czasami pojawia艂y si臋 pewnego rodzaju pr贸by ograniczania moich ruch贸w, gdy np. podczas wymiany zda艅 chcia艂am wyj艣膰 z pokoju itp. ale zawsze zapomina艂am o tym co by艂o... Pewnego dnia zaprosi艂am go na randk臋, pami臋tam do dzi艣 ka偶dy jej szczeg贸艂, posprzeczali艣my si臋 o telefon, kt贸ry wcze艣niej wykona艂am do kumpla (byli艣my w贸wczas poza naszym miastem) i rozpocz膮艂 si臋 m贸j "horror" Facet zachowywa艂 si臋 w restauracji tak 偶e mysla艂am 偶e sp艂one ze wstydu, w drodze do pensjonatu tak bardzo chwyci艂 mnie za r臋ce (ramiona) 偶e chwile p贸藕niej mia艂am po 5 siniak贸w, prosi艂am aby mnie pu艣ci艂 bo to boli on nic, wreszcie we 艂zach, strachu jak nigdy wcze艣niej uda艂o mi si臋 wyrwa膰 ze szpon贸w i pobieg艂am ile mia艂am si艂 przed siebie. Zamkne艂am si臋 w jednym z pokoi i nie chcia艂am go widzie膰. Nast臋pnego dnia rankiem wielkie przeprosiny, 艂zy-wybaczy艂am ale zako艅czy艂am nasz zwi膮zek. Od tego czasu mine艂y prawie 3 miesi臋ce-rozmawiamy ze sob膮 telefonicznie, raz na 2 tygodnie widujemy...on chce abym wr贸ci艂a a ja, czuje 偶e kocham, to ta mi艂o艣膰 kt贸r膮 si臋 ma raz w 偶yciu, ale nie potrafie zauwa膰 na tyle aby wr贸ci膰. Brakuje mi go bardzo ka偶dego dnia, ale czy powinnam da膰 mu jak膮kolwiek szanse na zwi膮zek. Podchodz臋 do 偶ycia ostro偶nie, do ludzi r贸wnie偶-on ju偶 mnie zrani艂, wiem to by艂a przemoc z jego strony i boj臋 si臋, 偶e ona si臋 powt贸rzy ale nie potrafi臋 odizolowa膰 si臋 od niego zupe艂nie, nie potrafie. Prosz臋 napiszcie co o tym myslicie, o ca艂ej tej sytuacji, przyjm臋 wszystkie s艂owa, krytyk臋 r贸wnie偶 :-) Nie potrafie ju偶 i艣膰 w艂a艣ciw膮 drog膮, nie potrafi臋 jej wybra膰. Dzi臋kuj臋 za dotrwanie do ko艅ca.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 godziny nad ranem
ja bym wybaczyla.....wybaczylam ostatnio podobne traktowanie, na razie nie zaluje. Jezeli wczesniej bylo cudownie, to bylo raz....mozesz sprobowac ale ostroznie. Tu Ci doradza zerwanie clkiem, ze zrobi to jeszcze raz ale ja wiem, ze nie takie proste to jest.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wielkabogini
Wiesz, wpisa艂am w艂a艣nie w googlach "przemoc i co dalej". Bardzo cierpi臋 i nie chcia艂abym, 偶eby艣 Ty cierpia艂a tak samo. Przemoc uzale偶nia. By艂am z m臋偶czyzn膮 pi臋膰 lat, urodzi艂am dziecko i w艂a艣nie ci膮偶a wywo艂a艂a eskalacj臋 przemocy. Teraz nie jestem juz z nim prawie trzy lata. To wszystko, co mi zrobi艂, by艂o potworne i nieludzkie. A ja nadal go kocham. Odesz艂am, bo wiedzia艂am, 偶e d艂u偶ej tego nie wytrzymam, bo chcia艂am, 偶eby moja ma艂a nie mia艂a wdrukowanego wzorca wiecznie zn臋caj膮cego si臋 taty i nieprzerwanie zap艂akanej mamy. On mnie nie bi艂. To by艂a tylko przemoc psychiczna. T艂umaczy艂 mi, jaka jestem do niczego tak d艂ugo, az w ko艅cu nie chcia艂am 偶y膰. Napisa艂a艣, 偶e to jest ta wyj膮tkowa i niepowtarzalna mi艂o艣膰. Nie wierz temu i nie ufaj sobie, tak Ci si臋 wydaje, bo on poruszy艂 w Tobie jakie艣 stereotypy kulturowe, jakie艣 wmontowane wzorce. Je艣li masz si艂臋, przerwij to. Ja sie nie umiem wykaraska膰, a mo偶e nie wiem, jak d艂ugo to jeszcze potrwa. Bardzo Ci臋 prosz臋, nie doprowad藕 si臋 do takiego stanu. Pami臋taj, ludzie zmieniaj膮 si臋 tylko wtedy, kiedy musz膮. Je偶eli do niego wr贸cisz, przeka偶esz mu w ten spos贸b informacj臋, 偶e mo偶na tak post臋powa膰, jak on, 偶e nie ma kary. On sie nie zmieni. Prosz臋 CI臋, ratuj siebie. Potem jest tylko gorzej, a kobieta kocha coraz bardziej i coraz mocniej jest uzale偶niona. Pozdrawiam Ci臋 ciep艂o.

Udost臋pnij ten post