Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama malego Danielka

Zabkowanie u 3 miesieczniaka???

Polecane posty

Moj synek ma 3 miesiace i od paru dni wszelkie oznaki zabkowania: slini sie niemilosiernie, raczki ciagle w buzi, jest potwornie marudny, nie chce spac, a gdy zasnie budzi sie po 15 min z wielkim placzem i chce zeby go nosic oraz bardzo grymasi i placze gdy dostaje butelke...Nie jest przeziebiony, nie ma goraczki, plamek na buzce, brzuszek go chyba nie boli, bo z kupka itd. nie ma problemu, wiec martwie sie co sie dzieje, bo zwykle jest grzeczny, ladnie spi i je, a tu od paru dni takie cyrki i tylko to mi przychodzi do glowy... Do lekarza nie chce isc, bo teraz sezon grypowy, pelno tam roznych ludzi, a on w zasadzie nie ma zadnych objawowo typowo chorobowych...Nie wiem co mam robic...Poradzicie cos mamy.

obejrzyj dziąseł ka, jesli to ząbkowanie to powinny byc nabrzmiałe - a moze już coś będzie prześwitywać. Kup żel na ząbkowanie i posmaruj przed podaniem butelki, jesli wypije gładko to znaczy że rzeczywiście zęby a żel uśmierzył ból :)

Gość mama klaudii
u mojej córy zaczeło sie właśnie jak miała 3 miesiące i co jakiś czas jest kilka dni że ciągle płacze dziąsełka oczywiście napuchnięte wszystko wkłada do bużki i gryzie i ślini się strasznie :( jednak juz ma prawie 6 miesiecy i ząbka brak

moje dziecko się też śliniło od 3 miesiąca życia. Wszystkie babki i ciotki orzekły walnie: zęby!. No i tak czekałam na te zęby i czekałam, Jagoda się śliniła i marudziła, a pierwszy ząb raczył się pojawić w 8 miesiącu :)

Gość mama klaudii
a wtedy pomaga nam żel

Nareszcie zasnal...Jak sie obudzi to obejrze dziaselka i sprawdze czy cos tam sie dzieje. Jakies czas temu kupilam juz takie zel "na zapas" ;), wiec zrobie tak jak mowisz "Telewizja klamie" i zobacze czy pomoze. O kurcze dziewczyny, powaznie? To to chyba musimy uzbroic sie w SUPER MEGA cierpliwosci... Tak sobie mysle, tylko nie wiem, czy to mozliwe. On w ogole rozwija sie dosc szybko (glowke calkiem samodzielnie trzymal juz miesiac temu, gdzies od 2 tygodnie zabawki trzyma juz obiema raczkami, a gdy trzma jedna raczka to potrafi podac sobie do drugiej itd.), wiec moze i te zabki pojawia mu sie szybko? Juz sama nie wiem...

moja córa też wcześnie zaczęła ząbkować, na 4 miesiąca miała już pierwszy ząbek, a komplet, łącznie z 5 miała na rok i 8 mscy więc jest to możliwe

Pearline - ale wiesz, tu nie chodzi tylko o slinienie, ale o te wszystkie objawy. Wlasnie wyszukalam troche info w internecie i on ma wszystkie objawy zabkowania...ale kurcze wczesnie troche. Pedagog - no zobacz. Moze i tak samo bedzie u mojego Daniela? Musze go koniecznie obejrzec jak sie calkiem obudzi (bo teraz budzi sie z placzem co ok. 15-20 min, wiec co chwilke biegam do niego i nie wiem jak mam mu pomoc, poniewaz nie wiem tak naprawde do konca co mu jest :( )

Gość Alilah
Moja córa miała zęby dopiero po 1 roku a natomiast synkowi wyrosła jedynka gdy skończył 4:)

mojej kolezanki syn mial..dwa pierwsze zabki w 3 mcu:) Wiec byc moze,kazde dziecko inne:) Posmaruj Dentinoxem dziasla,daj Nurofen, jak dziala.....byc moze to zabki:) Jak nie sprawdzisz....nie bedziesz wiedziala;) Ps. a do lekarza mozna isc jak za szczepienia i bilanse:wtedy sa przyjmowane dzieci zdrowe;)

moja tez tak miala a pierwszy wyszedl jej na 11 miesiecy, to moze dlugo trwac. I jeszcze jedno, jesli dziasla nie sa opuchniete to nie smaruj ich tym " zelem na zapas" daj mu lepiej cos miekkiego do ssania, ten zel nie jest dobry na dluzsza mete, tak przynajmniej mowie dentysci.

No i dzis mamy pierwszego zabka :), takze jednak moja intuicja mnie nie mylila. Narazie wyglada jak male ziarenko ryzu, ale juz jest wyraznie widoczny i do wyczucia pod palcem. Kurcze, nie spodziewalam sie, ze tak szybko faktycznie moze zaczac sie zabkowanie, a tu prosze. Jednak tak.

Gość faktycznie bardzo szybko
gratuluje zabka :D

Gość W NL można kupić specjalne
naszyjniki z bursztynu bałtyckiego dla dzieci, które ząbkują! Poszukaj w aptekach! Jest to metoda 100% naturalna i nieinwazyjna jak żel będący parafarmaceutykiem. W Amsterdamie sporo dzieci je nosi. Zwykle występują w dwóch kolorach, brązowym i żółtym. Poprzez nagrzewanie się pod wpływem ciepła dziecięcej skóry na dekolcie, uwalniane zostają naturalne olejki z bursztynu, które są absorbowane przez skórę dziecka i maja właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe. Więcej info. znajdziesz w internecie. Działają na 100%! Są też specjalne, dłuższe, dla matek karmiących piersią i cierpiących na zastoje i związany z nimi ból, stany zapalne i obrzęki piersi.