Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jamajka200

Przerwa CILEST

Polecane posty

Biore juz od 2 lat cilest i chciałabym sobie zrobic miesięczna przerwe, tylko moje pytanie jest takie, wie któras z Was jak to jest z ta pierwsza tabletka po tej przerwie? Biore w pierwszy dzien okresu czy tak jakbym nie robiła przerwy czyli po 28 dniach? Pewnie okres się opóźni przez brak tabletek dlatego pytam. Z góry dzięki za odpowiedz!

Gość bez sensu taka przerwa
przerwa musi być co najmniej 3 miesiące, a najlepiej dłużej miesięczna przerwa nie jest do niczego potrzebna i tylko rozregulowuje organizm po przerwie czekasz na krwawienie i dopiero wtedy bierzesz tabletkę z nowego opakowania, nawet jak krwawienie wystąpi dopiero 40 czy 50 dnia przerwy, musisz czekać na krwawienie ja dopiero po 3 latach zrobiłam 6 miesięcy przerwy, potem znowu 5 lat na Cileście (bez przerwy), a potem od razu ciąża (po odstawieniu cilestu) nie miałam żadnych objawów ubocznych i cilest tolerowałam rewelacyjnie nie rób miesięcznej przerwy, to bez sensu, jak już to zrób 3 miesiące, albo wcale

dzieki za info, no w sumie masz racje tylko by się w organizmie poprzestawiało wszystko na chwile niepotrzebnie. W takim razie nie robie narazie przerwy, też jestem zadowolona z Cilestu, nie mam żadnych skutków ubocznych i jest OK :-) dzieki i pozdrowionka!