Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aladin

Czy masturbacja to grzech???

Polecane posty

Gość Aladin

Witam! Chodzi mi o to zeby ktos sciscle zwiecle i na temat odpowiedzial czy: 1.Masturbacja to grzech? Jeżeli tak to jaki? 2.Co kościół myśli o masturbacji? 3.I czy ktoś z was się z tego spowiadał? Pozdrawiam i z gory dziekuje Aladin

Gość baramyncul
To nie jest grzech ,,..... Ja lubie masturbowac mojego tate

Gość odpowiadacz zawodowy
1. Żaden grzech - robisz komuś coś złego? W dekalogu go nie ma ;) Nie cudzołóż tyczyło się jedynie zdradzania żony. 2. To co Kościół o tym mysli nie powinno cię interesować. To intytucja nastawiona na zysk i podporządkowaniu sobie ludzi przez bzdurne interpretacje dekalogu. Nie wiąż Kościoła z Bogiem albo wiarą w Boga :P 3. Nigdy. To moja sprawa a nie jakiejś czarnej pijawki.

Gość jyhy
masturbacja to grzech, spowiadam sie z tego ze popelnilam grzech nieczysty z samą sobą, księża to rozumieją bo przeciez to normalne

Gość ni kol z riczi
tak, to grzech, trzeba sie z tego spowiadac. kosciol uznaje czystosc przedmalzenska, samogwalt w pewnym stopniu ta czystosc narusza. mysli nie sa grzechem, czynnosc jest. w ksiazeczce do nabozenstwa mojej siostry przy rachunku sumienia bylo takie pytanie. aczkolwiek ja sie z tego nigdy nie spowaidam. z seksu taz. moja sprawa,