Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wielkie imprezowanie333

co najlepsze na kaca? piszcie!!!

Polecane posty

mam impreze domową i wiem juz jak sie ona skonczy...rano bedziemy zdychac ...prosze napiszcie co jest najlepsze na kacora???????? bardzo wam dziekuje...:):):)

no odchorowac go to i tak trzeba ale moze jakis sposoby na zmniejszenie go???

szklanka wody+lyzeczka cukru+lyzeczka octu+lyzeczka sody oczyszczonej wypic na raz

Gość Nie chlać dzisiaj
a tak naprawdę to: herbata z cytryne( dużo soku z cytryny) sok z kiszonej kapusty( nie zadużo bo sraki dostaniesz) sok zkiszonych ogórków dobry rosiłek Przyjemnej zabawy życze:):):)

Najlepiej idź do apteki i kup środek na kaca - zażywany przed imprezą :)

kupilam te 2kc ale nie wiem czy to cos warte?

bazienko powaznie??? ja pije na drugi dzien jedna tabletke musujaca ale mi to nie pomaga ...dzis sprobuje wypic tak jak napisalas...zakupie tez sok pomidorowy...ktos jeszcze jakies pokmysly?

jak bylam kelnerka i panowie urzadzali sobie popijwe to zawsze prosili o cytryne i jedli ja podczas picia podobno pomaga inne sposoby to mleko i slodycze podobno alkohol wytraca cukier z organizmu.... powodzenia i udanej zabawy

nie no ja duzo wlasnie nie pije...4 piwka i mi starczy bo mam slaba glowe.wiecej jak wypije to juz nie tomna jestem dlatego zawsze zakladam ze wypije 4 piwka a i tak rano nie raz ten kac jest.bardzo malo pije w ogole wiec alkohol potrafi ze mnie zrobic cuda na kiju..dzieki za rade...

coz, dla mnie w wieku 16 lat winko (a wazylam nieco mniej niz ty) to bylo nic, tez kaca nie mialam i to bez zadnych "wspomagaczy" :P zreszta kac ma wiele podlozy, ja portrafie wypic sporo wodki i nic mi nie jest (jesli wodka dobra), a czasami po 2 kieliszkach jestem niezywa :o aha no i tzreba duzo pic, w szczegolnosci slodkie (glukoza przyspiesza metabolizm alkoholu) a rano na dzien dobry sodka i jest git :D

A nie lepiej pomyślec w czasie alkoholizacji? nie mieszać drinów, nie jarać dużo fajek, przegryść coś w czasie picia.........

2 kc to sobie przeczytaj ile tabletek trzeba zjesc zeby zniwelowal alhol - bo przeciez nie moiwmy o 1 kieliszku mi rano pomaga jajecznica, a pozniej sok pomidorowy - za to moj maz to tylko magnez

podczas picia tez jesc tluste potrawy - tluscz nie pozwala sie wchlonac alkoholowi do krwi

no pisze ze 2-3 podczas spozywania alkoholu.i na drugi dzien 3 jak nie przechodzi...ale chyba nie skorzystam z tego 2 kc.

Gość jjjjjjsssssss
najlepsza na kaca jest POMPKA OD MATERACA!!! :D

Multiwitamina lub kwaśne soki jak najbardziej pomagają, może być aspirin c bayera, przy bólach głowy. Przed pójściem spać dobrze jest wypić słodką gorącą herbatę, która pobudza żołądek do pracy, rano powtórzyć. Lekarze np. wstrzykują sobie dawkę insuliny, jeśli mają kaca. Dobrze jest zjeść coś tłustego w trakcie picia, ja osobiście wolę nie jeść. Ale to zależy od organizmu. Miłej imprezy.

dziekuje wam wszystkim :)

Gość undertaker
pij dużo wody w trakcie imprezy, tak ok 1 do 1.5 l kac to nic innego jak odwodnienie 🖐️

Gość alliska
mi zwykle pomaga wypicie z pół litra niegazowanej wody przed położeniem się do łóżka, ale nie zawsze jestem w stanie ją wypić... druga metoda to szklanka glukozy z wodą rano, ale to też pod warunkiem że jej nie "oddam" zanim zacznie działać - glukoza w aptece chyba 3 zł saszetka

Gość gość
Nalej do szklanki wody wsyp płaską łyżeczkę sodki,a później minimalnie octu żeby zaczęło buzować.. wypij to! Mi zawszę pomaga(octu w ogóle nie czuć) do tego porządnie mi się beknie i jest po sprawie..

Gość Survivor24
Ellinka, nie lubię igieł, więc za kroplówki podziękuję, wolę taką w formie doustnej;). Po każdej większym spożyciu pije riposton (elektrolity+glukoza), nie odrzuca cie jego smak, nawadnia dobrze, wiec nie trzeba się martwic, ze organizmowi czegos braknie. Reanimacja w saszetkach bym powiedział;)