Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakakakakakkakakakakakakakaka

moj koty jedzą tylko whiskasa- z saszetek!!!!

Polecane posty

Koty z natury są dość grymaśne,moim szybko nudzi się jedzenie,po 2-3 dniach życzą sobie dostać co innego ;) Generalnie jedzą np drobiowią wątróbkę,saszetki Whiskasa, plus suchą karmę przez cały czas mają w misce.Od czasu do czasu surowe mięsko, czasami też natchnie je żeby polizać zupę,np ogórkową :D I bardzo lubą np tuńczyka z puszki. Starszy kocur jest też wielbicielem polędwicy łososiowej (tak tak,ja mogę jeść parówkę,jaśnie pan gdyby mógł to tylko tą polędwicę),ale dostaje tylko kawałeczek od czasu do czasu dla smaku,bo zdrowe dla kota to to nie jest... Kiedy miałam jeszcze psa,to kocurom zdarzało się też zaglądać w psie puszki i wylizywać sos,albo wyjadać z garnka psie jedzenie,takie gotowane(mięsko,warzywa i np ryż).

Gość gdgdgd
kot nie może jeść wyłącznie suchej karmy. i na pewno powinien jeść surowe mięso przynajmniej raz na jakiś czas

Gość mala_lu
a moja ksiezniczka nie jes i nigdy nie jadla suchej karmy. wet mi powiedziala ze dwa dni glodowki i po sprawie, ale ja jakos nie mam serca :)))

Gość hej to ja
na pasztecie drobiowym jest narysowany kurczak, na szynce namalowana swinka, a na karmie dla kota przedstawiony jest kot :D:D:D

Kurwa ludzie jak was czytam to aż mi się nie dobrze robi jak pomyślę czym karmicie swoje zwierzęta. Przecież wam się powinno je poodbierać za znęcanie się nad niemi! Chcielibyście wpierdalać całe życie konserwy albo suchą karmę? Ja miałem kiedyś kota to żarł głównie taką najtańszą wędlinę, do tego mleko, resztki z obiadu w tym i zupy. Teraz mam psa to żre głównie chleb z masłem i kaszanką, a do tego zupy no i różne gnaty. Kurwa ludzie karmcie swoje zwierzęta normalnie! Chcielibyście spędzić całe życie żrąc ciągle jakąś pierdoloną karmę?

Gość Zaszkowoanadziewczyna22
ja mojego karmię tylko karmą z Royala, uważam że jest najlepsza,żadne inne tanie gówna , oczywiście oprócz karmy dostaje normalne jedzenie takie jak ryby, kurczaka, wołowinę no i witaminy.

Gość kur
mój dzygnitaż je karmę suchą: Whiskas, kite kata, frieskisa i czasami darlinga ale tą ostatnią to niezbyt chętnie, z mokrą karmę dostaje z puszki, kite kat, albo darlinga, no i skrawki z wędlin Pojawiły się opinie że jak się przegłodzi to zje wszystko, otóż stwierdzam ze moja kicia choćby i tydzień nie jadła to nie ruszy karmy innej niż tu napisane, kiedyś z braku gotówki kupiłam jej karmę marki Carrefour, tydzień leżała w misce nietknięta, więc dokupiłam whiskasa i zmieszałam owszem to jadła, ale suma sumarum w misce na końcu zawsze zostawała Carrefor-owska karma, o surowym mięsie nie mam co marzyć żeby nawet to powąchała. Ostatnio chciałam jej ucztę zrobić i kupiłam jej żołądki dwa dni nie jadła a tego nie tkneła, dopero jak zmieszałam jej to z karmą z puszki jakoś zjadła.

Gość bleeeh
raczej tak: nie wymadrzaj sie lepiej, bo nic nie wiesz. Karmiłes swojego kota najtanszymi wedlinami: pełno w nich przypraw a do tego pewnie były wieprzowe, a wieprzowina działa na koty toksycznie. Tak, tak moj drogi, koty nie powinny jesc wieprzowiny. Poza tym: dawałes kotu mleko: a czy wiesz ze koty nie trawią laktozy zawartej w krowim mleku?:O

Whiskas, kite kata, frieskis i darlinga przecież to tani syf a nie jedzenie dla zwierzaka, ja bym nie ryzykowała czymś takim.

Gość kociarra
Po reakcjach kotów na Whiskas zastanawiam się, czy producent nie dodaje tam czegoś uzależniającego... :O

Gość bleeeh
kur- a Ty chcesz powiedziec, że te żołądki leżały tak 2 dni w misce?! A potem pozwoliłas je kotu zjesc? A karma leżała TYDZIEN? Ja pierdoole nie zartuj:O

bleeeh Popieram w 100%

Gość bleeeh
czesto robie pewne "danie" dla kota. Wartosciowe i z pewnoscia bez jakiegos syfu: przemrożoną wątróbkę drobiową pokroic w kosteczkę zmieszac z połową sredniej gotowanej pokrojonej marchwi i połówka posiekanego kurzego jaja. Mojemu smakuje;) oprócz tego przyznaje się bez bicia że dostaje puszki i suche whiskasa:O uwielbia je.

Gość bleeeh
zszokowanadziewczyna22 Pisałas, że podajesz swojemu kotu royala. Ile takiej karmy zjada Twoj kot? Bardzo drogo to wychodzi?

bleeeh wiesz mój kot troszkę tego je, ale czy j wiem czy tak drogo? stawiam na jego zdrówko żeby rósł m zdrowy, przyznaję sie że troche sie boje mu dać karmę tanich firm, w sumie od małego został tak przyzwyczajony że tylko royalki noo czasami dostanie hillsa, ale rzeważnie są to royalki, no i jak wczesnie wpsominałam kurczak, rybki, watróbka, z tą marchwią to super sprawa

Zaszkowoanadziewczyna22 widzisz a np mój kot jest tak zpańszczony, że grymasi każdym jedzeniem, nie chce royala czy innych droższych, i może tak leżeć i misce cały dzień, najbardziej smakuje mu frieskis i to jeszcze psi, głodówka skutkuje jedynie tym, że kocur się mści i sika po domu więc dostaje to co lubi. whiskas ma najwięcej substancji uzależniających a frieskis to już coś lepszego bo jest z puriny

Też uważam, że w takim razie jeśli zalezy Ci żeby zmienić im pokarm to po prostu kup inny, jeśli nie chcą tknąć to jak zgłodnieją to to zjedzą aż w końcu się przyzwyczają. Przyzwyczaiłaś je do tamtego smaku to przyzwyczaisz do innego. Ja karmę kupuję w Krakvecie, zadzwoń do nich albo spytaj mailowo o poradę jaką karmę u nich kupić o np. podobnym składzie co whiskas, żeby smakował Twoim kociakom, na pewno Ci pomogą.

Gość gośććć101010
Mój kot też woli whiskasa z saszetek, niż z puszki, ale wydaje mi się, że dlatego, że wtedy ma jedzonko świeżo otwarte, nie z lodówki, a tym samym bardziej aromatyczne :) Spróbuj poszukać promocji, bardzo często są na whiskasa i saszetki można kupić wtedy za niewielkie pieniądze :) I opiekun zadowolony, bo wszystko z miski znika, no i przede wszystkim kot :)

Gość Bedekotem
MOj kotek też chętnie je whiskasa najbardziej lubi galaretki suche jakoś przejdzie. karma jest tania to na plus. kotek zdrowy sierść lśni. czego trzeba wiecej

Gość gość
loloza od rzecy piszesz. mój kot to WHISKY pije a i cygaro zapali i trzyma się pierwsza klasa mówię ci :D

Gość gość
i do tego chodzi w butach jest extra kot:D