Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tatitka

YAZ co i jak??

Polecane posty

Gość Tatitka

lekarz przepisal mi te tabletki i wczoraj je kupilam, zostawilam na biorku i siostra chyba wyrzucila mi ulotke do kosza ;/;/ czy ktoras z was ich uzywala?? czy sa dobre ? i kiedy mam wziasc pierwsza tabletke???

Gość Tatitka
widze ze niczego sie nie dowiem :(

Gość tez mam te tabletki
i jak narazie leza bo w ulotce pisze zeby brac od pierwszego dnia miesiaczki :)

Gość no to uwazajcie
Wlasnie widzialam na kilku kanalach w tv w Stanach sa juz ogloszenia adwokatow specjalizujacych sie w odszkodowaniach zdrowotnych dotyczace-YAZ,Yasmin i Ocele-sa rozne komplikacje zdrowotne po tych srodkach za ktore widac ze mozna juz sadzic koncern farmaceutyczny pordukujacy te srodki.Musi cos w tym byc bo inaczej nie oglaszli by tego a tak czuja duze pieniadze.

Gość olisssaaa
biore te tabletki od ok. roku i nie mam żadnych skutków ubocznych :) jak dla mnie są ok :)

nie koniecznie od pierwszego dnia! można je zacząć brac w dowolnym dniu nawet przed okresem tyle tylko ze przez pierwszy tydzien musisz zabezpieczac sie dodatkowo

Gość Tatitka
tez wlasnie czytalam gdzies ze wlasnie w stanach je juz wycofali bo za duzo bylo roznych powiklan po nich... ale dla mnie moze akurat beda ok :) sa to moje pierwsze tabletki... po tym opakowaniu jak cos bedzie ze mna nie tak poprosze lekarza o inne :)

Gość te tabletki powinno sie brac
podczas okresu bo przy ich zarzywaniu nie robi sie przerw!

dokładnie masz możliwośc zmienić! ja miałam po nich strasznie obolałe piersi w pierwszym miesiącu stosowania

ja zaczełam sporo przed okresem i jest wszystko w pożadku i w ciąze nie zaszłam

zaczynajac je brac przed okresem automatycznie przesówa ci się okres o całe opakowanie!

Gość Tatitka
mnie wlasnie ogolnie caly czas bola piersi i mam nieregularne miesiaczki i lekarz przepisujac mi je powiedzial ze po nich nie powinny mnie tak bolec ...;/

po każdych tabletkach gdy tylko zaczniesz bedziesz miała obolałe piersi ale to jest kwestia czasu miesiąc dwa

no dobrze po większości!a to że akurat ciebie nie bolały nie oznacza ze pisze bzdury

czyli uważasz, że prawdą jest to co napisałaś, że bolą po wszystkich? jak nie to znaczy, że jest to bzdura. i w ogóle na jakiej podstawie piszesz, że po większości?

na takiej ze brałam rózne i zawsze było to samo i znajome ktore równiez brały miały te same objawy !iku jasności zadna z nas nie brała tych samych

alaB pleciesz bzdury na całej linii. ja też brałam yaz i nie bolało mnie nic absolutnie NIC. druga sprawa, ważniejsza: zaczyna się branie tabletek zawsze w pierwszym dniu okresu. można ewentualnie w dniach 2-5, ale wtedy trzeba zabezpieczać się dodatkowo przez tydzień. to że nie wpadłaś to absolutny przypadek. zapoznaj się z ulotką i postępuj według niej to będziesz zabezpieczona. jeśli jesteś na to za sprytna to przynajmniej nie wprowadzaj innych w błąd. polecam stronę http://yaz.com.pl/index.php?d=1 to ulotka w wersji elektronicznej.

Gość amarantynka
w zlaczonej ksiazeczce jest wyraznie napisane ze nie trzeba brac od pierwszego dnia miesiaczki,a mozna zaczac w dowolnym dniu i jesli tak sie zrobi przez pierwszy tydzien nalezy uzywac zabezpieczenia mechanicznego(np.prezerwatywa) podczas stosunku.natomiast gdy sie zazyje pierwszego dnia miesiaczki od pierwszego dnia jestesmy chronione przed ciaza

przeczytaj jeszcze raz. Jeżeli nie stosowano preparatu antykoncepcyjnego zawierającego hormony w poprzednim miesiącu. Przyjmowanie leku Yaz należy rozpocząć w pierwszym dniu cyklu (to znaczy w pierwszym dniu menstruacji). Jeżeli pacjentka zacznie przyjmować Yaz w pierwszym dniu menstruacji, jest natychmiast chroniona przed ciążą. Można też rozpocząć przyjmowanie leku w dniach 2-5 cyklu, ale wtedy trzeba stosować dodatkowe środki ochronne (na przykład prezerwatywy) przez pierwsze 7 dni. można zacząć w pierwszych 5 dniach cyklu (czyli trwania miesiączki) i tyle. rozpoczęcie opakowania w każdym innym dniu nie daje zabezpieczenia przez cały cykl