Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasssia24

Kiedy test ciążowy

Polecane posty

Cześć dziewczyny, Uprawialiśmy z mężem seks 10 dni temu, a 6 - 7 dni temu powinnam mieć okres i nie mam ( robiłam dziś testy - wyszły negatywnie) to może za wcześnie je zrobiłam? Bo w sumie na opakowaniu było napisane że w dniu spodziewanej miesiączki - no ale jednoczesnie 3 tyg nie minęły od stosunku, więc nie wiem.( miesiączki mam nieregularne) Jak uważacie?

Gość zrób badanie beta hcg
bedziesz miec pewnosc koszt ok 30 zl, jak nie [powtorz test ale za jakies kilka dni

Gość Alilah
Test wykrywa 6 dniową ciążę. Więc raczej w niej nie jesteś.

nie jesteś w ciąży 10 dni temu miałaś dni nie płodne a siedem dni temu miałaś mieć okres, czyli kochałaś się trzy dni przed okresem: ciąża wykluczona

test robi się 6dni od przypuszczalnego zapłodnienia, możliwe że tylko okres Ci się spóźnia...ale jeśli się nie pojawi w ciągu najbliższego tygodnia,dla świętego spokoju powtórz test albo idź do lekarza żeby przepisał ci luteinę na wywołanie miesiączki

A nie może być tak,że po prostu kosmówka jeszcze się nie wykształciła i nie zaczęła wydzielać gonadotropiny w wystarczającej dla testu ilości?

Mam nieregularne @, to równie dobrze mogłam kochać się jakieś 5, 6 dni przed okresem. To też zbyt późno na zajście w ciązę?

ale trzy dni przed okresem to dni nie płodne :) a ty napisałaś że wtedy się kochałaś

no masz nieregularne te cykle... no nie wiem:) może zrób ten test za parę dni :)

No tak :) Ale ja mam bardzo nieregularny okres, więc wymyslilam ze moze wobec tego powinnam miec pozniej co daje mi dodatkowe dni;) A tak na poważnie, to ile dni przed miesiaczka jest ok?

no właśnie to zależy jakie są cykle:) jak ktoś ma regularne to wtedy wie kiedy płodne i niepłodne:) no a co do nieregularnych..no cóż.... nie wiem:)

jesli robi się go z porannego moczu to powinna być leciutka druga kreseczka...ale w sumie nie wiem jak to jest..ja jak robiłam 10 dni od zapłodnienia to było widać lekką drugą kreseczką:)

na teście też pisze że wykrywa 6dniową ciążę :) a jest skuteczny na 99% no więc nie wiem:) tu już się musi wypowiedzieć ktoś kto robił test po 6 dniach od zapłodnienie i test wyszedł pozytywnie

Gość Bozunia
witam.z tymi testami jest troche róznie,ja robiłam test po 11,i 16 dniach od stosunku i test wyszedł negatywny a miesiaczki dalej nie mam a jestem juz 5 dni po terminie dostania.wiec to bywa róznie .

Gość Bozunia
no u mnie sie nigdy nie spózniał ale ostatnio miałam duzo stresu i w tydzien schudlam 8 kg ,moze tak jest u mnie ale jutro rano powtarzam test,ty tez powtórz za 2=3 dni.

Tak zrobię, też mam stresujące dni w pracy ostatnimi czasy a spóźnia mi się często i bez tego. A jeszcze te testy wyszły negatywnie dziś..

Gość Bozunia
ja tez tak mysle mam nadzieje ze wyjda tak jak jak dotychczas w moim przypadku ,pozdrawiam