Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość energiaaa

Czy warto się ubezpieczyć ?

Polecane posty

Gość energiaaa

Zewsząd słyszymy ubezpieczenie na życie, ubezpieczenie OC, ubezpieczenie zdrowotne, ubezpieczenie mieszkania. Ale czy tak naprawdę jest sens inwestować środki w ten sposób? Czy macie pozytywne , czy negatywne doświadczenia z wypłatą ewentualnych odszkodowań?

Gość ale w rzazie czego . . .
kiedy ukradziono nam samochód żałowaliśmy że nie jesteśmy ubezpieczeni mam ubezpieczenie oc, i mieszkania, nie żałuje, ubespieczenie jest nie duże ale w rzazie czego . . .

Ja też myślę ze warto się ubezpieczyć. Bo jak coś się stanie, to się pluje w brodę, że nie jest się ubezpieczonym. Tylko żeby to miało sens trzeba wybrać dobrą firmę, taką która nie nas nie oszuka, jest solidna i będzie miała z czego wypłacić odszkodowanie:)

Gość tak ode mnie
chciałam napisać coś, co juz w 2 powyższych odpowiedziach masz napisane. Wszystko jest fajnie, żyjemy sobie i życie się toczy, ale czasami śmierć, choroba długa wywala z obiegu osobę, która przynosiła co miesiąc pensję do domu i wtedy bieda z nieszczęściem. Różnie się dzieje w życiu. Nikt Ci nie da przykładowo mówię 100 000zł, a od tego jest ubezpieczenie. Szkoda odłożyć 20-50zł w miesiącu na to? Myślę, że nie.

Gość energiaaa
Ale kluczem jest chyba dobra, solidna firma, wiele osób rezygnuje z ubezpieczeń po jakichś niemiłych z nimi doświadczeniami.

Gość energiaaa
Parafrazując popularną reklamę: Polisa ubezpieczeniowa - 100zł , wybór dobrego, doświadczonego ubezpieczyciela - bezcenne :)

Gość pandemiaah1
Tylko wracając do pytania moim zdaniem w bardzo szczególnych przypadkach to ubezpieczenie faktycznie ma sens i zasadność.

Gość energiaaa
Wiele osób myśli o tym, że przez tyle czasu im się nic nie wydarzyło, zamiast myśleć co się jednak zdarzyć może.

Gość pandemiaah1
Całe życie żyć w strachu, że coś się może zdarzyć to tez nie jest ciekawa perspektywa.

Gość energiaaa
No właśnie i temu służy ubezpieczenie, profilaktyka, która pozwala spokojniej np. prowadzić firmę.

Gość energiaaa
No i produkt jest ciekawy i jeszcze assistance w cenie ubezpieczenia.

Ja pracuje w PZU i wiem z własnego doświadczenia, że ludzie się nie ubezpieczają a potem żądają pieniędzy, bo przecież PZU to firma w połowie pańśtwowa to im wypłąci po prostu.

Gość energiaaa
Coś w tym jest. Ten brak świadomości jest zastanawiające, a sa przeciez na rynku dobre produkty ubezpieczeniowe jak właśnie chociażby plan na życie.

Gość dsfewr
tak ode mnie ,jeżeli chcesz sie ubezpieczyc na taka sumę ,musisz wydać min,100 zł na takie ubezpieczenie, to tak ode mnie

Gość energiaaa
To jest kwestia kalkulacji czy warto 100 zł wydać w miesiącu i co za to dostajemy w zamian, ja uważam , że warto, a wiem co mówię, bo 2 lata temy złamałem obie ręce, nie pracowałem 2 miesiące i jakby nie tego typu ubezpieczenie to marnie by było.

Gość kaffka2
na pewno warto ubezpieczyć dom http://www.teida.pl/kalkulator/nieruchomosci/ wcale nie musi to wiele kosztować, ja płacę 150 zł rocznie i jestem spokojna, no i samochód oczywiście też, ac, oc ubezpieczenie na zycie jest u nas nadal malo popularne, szkoda, bo w razie wypadku to rodzinka zostaje na lodzie

ubezpieczanie to nie inwestycja, to wyrzucanie pieniędzy w błoto jeżeli nic się nie stanie....ale nie wiesz czy nic sie nie stanie...

niedawno w czasie zimowych roztopów zalało mi mieszkanie , ubezpieczone mam w Warcie , po telefonicznej konsultacji pieniążki ( odszkodowanie) wpłynęły na konto :) jestem zadowolona

Gość warto, warto
W 2001 r.miałam wypadek samochodowy.........w sumie ze wszystkich firm dostałam ponad 70 tys. zł. Przy czym z jedną sprawa skończyła się w sądzie, gdzie ciągła się przez ponad 4 lata,ale warto było bo wygrałam ją i dodatkowo zainkasowałam odsetki. Ubezpieczenie OC jest OBOWIĄZKOWE - i radzę Wam jednak choć to zapłacić, bo jeśli nie będziecie go mięli to.............kary są straszne - idą w tysiące złotych (i są ściągane! wiem co mówię, nie pytajcie dlaczego). Reasumując: ubezpieczanie się wydaje się bezsensowne do czasu gdy coś się nie stanie..........wówczas nieubezpieczonych "boli" że mogli odzyskać choć część pieniędzy a nie skorzystali z tej dogodności. A jak wiadomo wypadki chodzą po ludziach.

Gość energiaa
Wychodzi na to , że to pytanie jest retoryczne, że warto , a nie mniej istotny jest wybór doświadczonej, wiarygodnej, sprawdzonej firmy ubezpieczeniowej.

Gość paulibka9
W sumie kazdy najlepiej wie gdzie sie ubezpieczac.A jesli nie,to zwykle sprawdza w porównywarkach i wybiera najkorzystniejsza dla siebie oferte.

Gość miłoszka7
A co powiecei na takiego ubezpieczyciela jakim jest PZU ?

Gość Alinka1984
naprościej skorzystać z porównywarek internetowych np http://ubezpieczenie.pl/ - masz tam porady jak wybrać ubezpieczenie, na co zwrócić uwagę, charakterystykę każdej oferty.Porównujesz, wybierasz dla siebie najlepszą i nawet możesz zamówić przez internet

Gość energiaaa
Wydaje mi się Miłoszka, że pzu spełnia te kryteria formy solidnej, doświadczonej z szeroką gamą polis.

Gość rivella
Dla mnie PZU jest ok, ostatnio nawet można sobie skonfigurować polisę AC żeby było taniej.