Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona_91

druga angina/ pomocy

Polecane posty

Gość ona_91

w niedziele skonczyłam kuracje antybiotykiem, bodajże Zimar 500, mialam angine i zatoki. antybiotyk brałam 10 dni, ponieważ jest on bardzo silny myslałam ze z angina sie na najbliższy czas pożegnam (choruje na nia bardzo czesto, zawsze mam duze migdaly i maja kształt kalafiora). niestety wczoraj poczulam ze z moim gardlem znowu jest cos nie tak... czuje ze mam potwornie wielkie migdaly... nawet mnie nie boli jak przelykam ale one sa ogromne... oczywiscie goraczka sie pojawila... jak myslicie czy to moze byc niewyleczona angina? nie chce isc do lekarza i znowu brac antybiotyk... znacie jakies bardzo dobre sposoby na powiekszone migdałki?

Gość ghjkl
mnie doradzono usunięcie migdałkow i mam spokoj,nie wiem co to choroba

Gość ona_91
ehh... na to sie chyba nigdy nie zgodze..

Gość cbadef
Doświadczona pediatra na ciągłe anginy zaleciła mojemu synowi: - pędzlowanie migdałków na noc Gencjaną 1% (jemu pomogło) - płukanie wodą utlenioną lub roztworem soli kuchennej z sodą oczyszczoną, - rano naczczo pić 1 szkl. wody z miodem i sokiem z 1/2 cytryny - jedz dożo owoców ( grapefruity, jabłka) - pij zakwas z buraków z czosnkiem - zażywaj probiotyki do 1 miesiąca po antybiotykach - ogranicz spożycie nabiału (może być przyczyną angin) - można też zrobić winko czosnkowe: 3 główki czosnku - zmiażdżyć, 3 cytryny pokroić w plastry, 3 łyżki miodu - zalać1 litrem wody i odstawić na 3 dni w słoiku w ciemnym miejscu. Po 3 dniach przecedzić i zlać do ciemnych butelek i trzymać w lodówce - pić 3x dziennie po 1 łyżce przed jedzeniem. Zdrowia życzę.

Gość Bakterie są reduktorami
No właśnie takie powiększone migdały są redukowane przez bakterie. A skoro przerwałaś ten proces antybiotykiem to po skończeniu terapii antybiotykowej zaczęło sie to samo. Wychoruj się, to w końcu nie będzie nawrotów. Bakterie zaczynają redukcję migdałów od środka. Gardło przestaje boleć dopiero po wyropieniu migdałów. Picie gorącej herbaty z miodem przyśpiesza ten proces. A skoro masz już bardzo przerośnięte migdały to ból niestety będzie trwał parę dni.

Gość Liść Oliwny ...
- można kupić na allegro (około 36 zł za 60 kaps.) Wysokie bezpieczeństwo i nietoksyczność nawet w dużych dawkach. Krótka lista możliwych zastosowań: Gronkowiec, paciorkowiec, candida, opryszczka, grzybica stóp i paznokci, grypa i przeziębienie, sallmonella, wirus Epstaina-Barra, infekcje ucha, alergie, syndrom chronicznego zmęczenia, fibromylagia, zapalenie pochwy, problemy skórne, zapalenie wątroby typu B i C, schorzenia serca, arytmia, choroba wieńcowa, nadciśnienie tętnicze, reumatoidalne zapalenie stawów, zapalenie płuc. Dawkowanie: W stanach ostrych przez pierwsze 1 – 2 dni 2 kapsułki co 6 godzin, następnie po 1 kapsułce co 6 godzin. Stany przewlekłe: 1 kapsułka 2 razy dziennie. Liść Oliwny Natura stworzyła skuteczne i bezpieczne środki na Twoje dolegliwości. Weź to pod uwagę, nim sięgniesz po preparaty syntetyczne, które mogą powodować skutki uboczne. Poznaj siłę ziół, których właściwości znane są od tysięcy lat.

Gość Gość

Mam od jakiegoś czasu inhalator ze strony novamed.pl/novama-familino-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja. Włoska produkcja , gwarancja dożywotnia, i rzeczywiście wszystkie elementy robią wrażenie bardzo solidnych.