Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

Czy moja córcia wypija prawidłową ilość mleka na dobę?

Polecane posty

Hej, od wczoraj licze ile moja córcia wypija mleczka na dobe. Dzisiaj skonczyla rowne 2 miesiace. Wczoraj zjadła 660ml, a dzisiaj 650ml. A licze ile na dobe bo pediatra powiedziala mi, ze nie powinnam sie sugerowac ile wypija na raz tylko ile na dobe. że raz dziecko ma wiekszy apetyt a raz mniejszy. Wasze maluszki ile wypijają?

Gość pije tyle ile potrzebuje

Gość 5 zl dostawalam
moj wypijal 1000-1200 ml,ale byl niesamowitym glodomorem :)

Gość 5 zl dostawalam
do basi-moj wypijal tyle mniej wiecej do 5 miesiaca, potem juz mniej bo mleko zastapil obiadek a pozniej tez podwieczorek. Ale w zamian za to wcina 200-300 g obiadku :) TEraz ma prawie 9 miesiecy, wazy ponad 10 kg i prawie 80 cm wiec gruby nie jest w ogole, ale za to bardzo, bardzo silny. Przewijak juz poszedl w strzepy, rozwalil go :D

Gość hhhhhh
moja jak miała 2 miesiące piła 680- 720 ml na dobę. Maksymalnie 720 bo 6 posiłków x 120 ml, ale czasam się zdazył że nie wypiła całej butli

kazde dzicko ma inne potrzeby - moj jak mial 2 miesiace wypijal od 650 do 820ml na dobe --- ja prowadzilam mu zeszyt z tym ile zjadal w ciagu doby i np teraz kiedy ma jz ponad 9m wypija tez tyle...

Wrozko, dziecko do pol roku powinno wypijac dobowo 150 ml na 1 kg jego/jej wagi, a wiec przykladowo: jesli maluszek wazy 6 kg to powinien wypijac 900 ml na dobe, przy czym do pol roku dziecko nie powinno wypijac wiecej niz 1 litr mleka na dobe, wiec u wiekszych dzieci (tak jak u mojego synka, ktory wazy 7600 gr) ta regula sie nie sprawdza. Ale...to jest teoria, a tak naprawde kazde dziecko jest inne. Moj synek, mimo, ze jest taki duzy i teoretycznie powinien miec wieksze zapotrzebowanie na mleko, wypija dobowo srednio 900 ml (czasem troszke wiecej, czasem troszke mniej) i ladnie rosnie oraz przybiera na wadze.

Gość jhgfdc
każde dziecko ma inny apetyt mój ma 5 miesiecy i na dobę tyle wypija co twoje 2 miesięczne czasem tylko zje trochę obiadku lub deserku około 100g

ale każde dziecko ma inne potrzeby i to ze na opakowaiu pisze np. ze w tym wieku ma byc 210 ml to nie jest tak ze tyle zje moj jadął malo na poczatku nawet jak mial rok max zjadął 150 mleka a teraz majac 2 lata 210 ml manny z modyfikowanym mlekiem i tylko raz dziennie a wszedzie trąbia ze powinien pół litra mleka :O a gdzie bym bmu wcisneła obiad ?? jesli rozwija sie ok to sie nie martw