Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Misia88

JEŚLI ZASZŁAM W CIĄŻE.....

Polecane posty

Gość Misia88

Nie jestem tego pewna jednakże jest taka możliwosc chcielibysmy miec dziecko jednakże nie tak dawno poroniłam..mam pytanie biorę tran 2 x 2tabletki od kilku dni zaczęłam brac folik czy tran nie zaszodzi czy mogę brac jedno i drugie czy powinnam oddstawic tran jak zaszłam w ciąże?????????????

Gość Misia88
Pomoże ktoś odpowie ktos na moje pytanko boję sie teraz wszystkiego i chciałabym robic wszystko aby było dobrze. Niewiem czy jestem w ciązy ale kochalismy się w dni płodne ....dlatego pytam czy powinnam przerwac brać tran???

Wybacz, ale nie mam zielonego pojęcia.. Może po prostu zapytaj lekarza. A na opakowaniu nie ma żadnych przeciwskazań dla kobiet w ciąży? PS - też biore tran :P

Gość i tak i nie..............
folik najważniejszy, tran jest zalecany ale trzeba uważać żeby nie brać go za dużo bo ma witaminy A i D które w nadmiarze szkodzą płodowi. Lepiej specjalny tran dla ciężarnych- np feminatal dha

Gość Misia88
Oj wielkie dzięki lepiej go odstawię poprostu po poronieniu zaraz zażywałam jakis syrop żeby nie dostac anemii i takie uzupełnienie witamin, skończyłam więc zaczęłam brac tran, teraz folik

Gość Misia88
Na opakowaniu nic nie pisze o kobietach w ciązy dawka 2 razy po 2 tabletki. NIE WIEM CZY JESTEM W CIĄZY ALE RYZYKOWAC NIECHCĘ JEDNO STRACIŁAM MALEŃSTWO W 2 MSC PORONIŁAM , NASZCZĘŚCIE MAM JEDNO MOJE SZCZĘŚCIE SYNA 3 LETNIEGO

Gość Misia88
Do polskiego lekarza nie mam dojścia a mieszkam w UK oni tutaj nic nie zalecaja tylko folik a ten biorę a gupa nie będę zgrywac i sie nie będę pytac jak nie wiem czy jestem w ciązy czy nie, może się nam nie udało...może dopiero uda się za miesiąc no ale czekac i pilnowac się jest warto. Internet to co innego jest wiele życzliwych osób które dużo wiedzą i moga podzielić sie swoja wiedzą

wiesz co, też myślę, że chyba powinnaś narazie odstawić. Przynajmniej do czasu kiedy dowiesz się czy zaszłaś w ciążę. Kwas foliowy bierz, mąz niech bierze ANDROVIT :P Ja tez nie moglam zajsc w ciaze przez prawie rok czasu a po tych witaminkach (kwas i androvit) zaszlam po 2 tyg od początku zażywania.

Gość Misia88
Dzięki za info odstawiłam tran podaje go mężowi napewno mu nie zaszkodzi. Zobaczę czy udało nam się zajść w ciąże, jeżeli nie podam ten specyfik męzowi i zaczniemy jeszcze raz:)