Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deltunia111

moj znajomy popelnil dzisiaj samobojstwo

Polecane posty

Gość deltunia111

gdyby nie to ze boje sie Boga to juz dawno zakonczylabym te farse zawana zyciem :(

Gość nie wolno nawet ci tak myśleć
a dlaczego popełnił samobójstwo?????

Gość ulldtlluxd
ja też się dowiedziałam, że mój kolega dziś popełnił samobójstwo. no cóż, jego wybór, bał się żyć wybrał to co łatwiejsze. ucieczka i tyle, a problemy które pozostały po nim niech rozwiązują inni bo on robi wielkie NARA

Gość wesoła niunia
Gdyby nie to, że wciąż boję się zabić, zrobiłabym to samo. A mówią że samobójstwo jest tchórzostwem, idioci.

Gość mam podobnie ale gorzej
no wlasnie, gdybym byla odważna tylko... :(

Gość mnie to nie dziwi
Dobrze zrobił, olał was, bo tego warci jesteście. He he he Parchy same i się dziwią ze ludzie odbieraja sobie zycie, kazdy normalny ma ochote to zrobic.

Gość deltunia111
ulldtlluxd-- no chyba zartujesz, musialo mu byc bardzo ciezko, nie wierze ze ktos od tak sobie mowi dosc juz problemow mowie nara i sie wiesza... do samobojstwa musi prowadzic 'dlugoterminowe' pograznie w ciemnosci, depresji z jakis wazniejszych problemow niz np, kasa, ale jesli tacy ludzie podejmuja taki krok no to nie nie wiem skad na to odwage biora...

Gość bomba40
'A mówią że samobójstwo jest tchórzostwem, idioci.' dokładnie, pewnie sami by chcieli tylko brak odwagi ..

Gość gringhaus
to nie jest odwaga. odwagą jest ciągłe podejmowanie prób wydostania się z bagna pomimo, że już tysiąc wcześniejszych było nieudanych. odwagą jest podejmowanie walki i dawanie sobie kolejnej szansy. ludzie, którzy odbierają sobie życie są zdesperowani i wydaje im się, że osiągnęli już takie emocjonalne dno, że nie ma po co żyć. a skąd oni to wiedzą? bo dzień zlewa im się z dniem i myślą, że będzie tak zawsze? samobójcy to są ludzie bardzo słabi psychicznie, od razu poddani, których ogrania strach przed życiem. nikt mnie nie przekona, że trzeba mieć odwagę by odebrać sobie życie. ja bym tego nie zrobiła, bo za bardzo kocham siebie i moich bliskich, za bardzo też kocham żyć by się zabić i odebrać sobie jedyną szansę.

Gość knight
najczęściej do samobójstwa kogoś doprowadzają inni ludzie ,nie potrafią zauważyć jak bardzo krzywdzą...łatwiej olać kogoś wyśmiać i brnąć dalej w swoje życie pełne szczęścia i PIENIĘDZY

Gość pytanko do
gringhaus - a w sytuacji kiedy nie masz bliskich, albo jedyni bliscy się od ciebie odwrócili ?

Gość gringhaus
musiałabym myśleć o sobie w kategorii śmiecia, żeby gdybym była sama myśleć o samobójstwie.

Gość zblazowana ...
Sory ale ludzie ktorzy maja wszystko tez popelniaja samobojstwo.

Gość latkołatko
wiele lat temu miałam koleżankę, która wiecznie była pogrążona w "depresji". była sama bo nie utrzymywała kontaktów z rodzicami ani z bratem, nie miała znajomych tylko była uczepiona mnie. przyjeżdżałam za każdym razem kiedy się cięła, truła, topiła w wannie. aż pewnego razu nie wytrzymałam i kiedy stała na parapecie na 7 piętrze powiedziałam - skacz i wyszłam z jej mieszkania.nie skoczyła, mało tego, mieszka sobie teraz w innym mieście, wyszła za mąż, ma dwoje dzieci i dobrą pracę. mam też inną koleżankę. ojciec alkoholik zrujował życie jej matce, brat wiele tal temu wyprowadził się i słuch po nim zaginął. w końcu ojciec zmarł. została sama z mamą i niestety w zeszłym roku zmarła też jej matka. dziewczyna nie ma żadnej rodziny, wujków, cioć, babć, nikogo. mało tego, odnalazł się jej brat, który wytoczył jej proces o zachowek i wzięła 60 000 zł kredytu hipotecznego, który spłaca po 1000 zł miesięcznie a zarabia 1500 zł miesięcznie po to żeby spłacić brata, który poza pieniędzmi nie życzy sobie się z nią kontaktować. powinna być załamana i już się wieszać. ale jej to nie załamało. żyje, stara się o swoje życie, jest czasem smutna, ale często się śmieje i stara się optymistycznie patrzeć w przyszłość, mówi, że ma nadzieję, że to co najgorsze to już ją w życiu spotkało

Gość bo sa chorzy psychicznie

Gość dżony_bravo
dobrze, slabe jednostki same sie eliminuja i nie bede rozmanzac wadliwych genow

Gość knight
ludzie którzy popełniają samobójstwo nie wiedzą jednego może na tym świecie wcale nie ma im być dobrze może pokutują za grzechy z poprzedniego życia ?

Gość elzza24
chetnie bym to zrobila gdybym miala tylko pewnosc ze bede sie patrzc jak reaguja na to ci ktorzy mnie krzywdza...

Gość maky wspanialy czlowiek
Ja znam podobny przypadek, tylko jak jej brat powiedzial zeby sie powiesila, skoro jest slaba, to to zrobila. Gosc sie zalamal, wiec nie pierdolcie i nie generalizujcie. Dziewczyna sliczna, kazdy ja lubil, nigdy sie nie skarzyla a okazalo sie ze miala depresje od dziecka, byla ofiara molestowania, miaa cudownego chlopaka ale nie mogla sobie poradzic ze soba, z powodu tego drania, ktory ja skrzywdzil, leczona.. Nie umielismy jej pomoc, bezradnosc i nieszczescie Bo dziewczyna miala przechlapane zycie a sama zawsze pomagala innym W koncu sie wyczerpala Do dzis ludzie nie moga sie otrzasnac

Gość na logaucie
nie macie pojęcia o depresji to się wogóle nie wypowiadajcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! depresja to nie są problemy to choroba!