Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

czy pasta do zebow SENSODYNE faktycznie jest najlepsza dla zebow z nadwrazliwosc

Polecane posty

Gość ciekawskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

*z nadwrazliwoscia* ?

Gość wdefrgthjyk
generalnie to znam lepsze np Colgate Pro-Relief(chyba jeszcze nie do zdobycia w Polsce).Pasty maja podobny sklad a reszta to tylko reklamaaaa

Gość tomaszydelko
Colgate Pro-relief jest juz dostepna w Polsce. Widzialem w rossmannie, po 12.99. Podobno dziala juz po jednej aplikacji!

Gość zonia30
i jedna i druga działają tak samo.

Ja znam lepszą od Sensodyne - leczniczą pastę Ajona. Sama stosuję ją już parę tygodni i jestem bardzo zadowolona z efektów. Ajona leczy choroby przyzębia, hamuje krwawienia, usuwa osady (świetnie!), a przy tym mocny przyjemny smak. Polecam!

Gość Dariii
Czy lepsza? Ja bym powiedziała, że taka sama. Colgate też jest OK, ja stosuję Sensodyne i jestem zadowolona, także nie ważne, którą z nich wybierzesz powinnaś być zadowolona. Sensodyne poza tym można w niektórych tanich aptekach dostać w naprawdę bardzo dobrej cenie. Jak ktoś z Was jest z Łodzi w CH Manufaktura jest tania apteka firmy bodajże Juventa.

Nie wiem, czy stosowałaś już Ajonę, czy nie, ale ja stosowałam i Sensodyne, i Ajonę, więc mam porównanie :) Przewaga Ajony nad Sensodyne tkwi w tym, że jest to pasta, która ma silne działanie lecznicze na choroby przyzębia, usuwa osady i hamuje krwawienia dziąseł. Większość past aż tylu zalet zdecydowanie nie posiada.

Gość tools_21
Bardzo fajna jest pasta Adent sensitive, oprócz łagodzenia podrażnień gdy nasze zęby reagują na zimno, słodkie, kwaśnie potawy, pasta zawiera aminofluorek, który jest skuteczniejszy niż zwykły fluorek sodu występujący w pastach.

pasta ajona jest na choroby przyzębia, dziąseł, sensodyne i colgate pro relief są na nadwrażliwość - inna bajka.

Gość odsoowwwww
tylko zielona elmex,od lat stosuje i dentyste mam z glowy,a mialam bolace dziasla i nadwrazliwe

Myślę, że Ajona też się nadaje na nadwrażliwe zęby, ponieważ jest leczniczą pastą. Leczy choroby zębów i dziąseł.