Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewciacuk.

kto obilczy mi dni plodne??

Polecane posty

Gość ewciacuk.

haj jak to jest z tymi kalendarzami dni plodnych nie bardzo wiem jak mam sobie te dni policzyc i czy w zupelnosci moge liczyc na doklade obilczenie tych dni rzez kalendarzyk w kompie. a moze któras z was jest w stanie mi pomóc jestem obecnie w 13 dc. tzn 2-go mialam okres ,trwal do 5-go.. stosunek(z zakonczeniem w srodku) dzisiaj ,czyli 14-go mam okres co 31 dni...jest regularny. czy mam jakoms szanse na ciaze???

Gość wierra 333
obliczanie dni plodnych to nie najlepszy sposob, proponuje obserwacje sluzu, temepratury! Przy wyliczeniach dni plodne zawsze moga sie przesunac i moze byc problem a obserwacja daje wieksza szanse na skutecznosc

Jeśli starasz się o dziecko, to nie ma co wyliczać dni płodnych (za pomocą kalendarzyków), po prostu trzeba je wyznaczać (obserwacje śluzu i pomiar temp.). Takie programy do wyliczania z góry zakładają, że masz np. 13 dniową fazę poowulacyjną i na tej podstawie wyznaczają Ci dni płodne, a do skutecznego starania się potrzebne jest Ci jednak dokładne wyznaczenie owulacji. Jeśli cykle masz regularne, to rzeczywiście można założyć, że faza płodna jest u Ciebie od 14 do 20 dc, ale polecałabym jednak przynajmniej obserwację śluzu - płodny jest rozciągliwy, przejrzysty, jak surowe białko jaja.

Gość ewciacuk
moze jeszcze ktos sie wypowie

Gość krychal
ja nie stety nie umiem oliczac tych dni wiec nie nie podpowiem.pozdrawiam