Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tysiaaaa

wejdz na chwilke i powiedz mi czemu tak jest...

Polecane posty

Gość Tysiaaaa

no więc chodzi mi o czas :P teraz jest sobota 10.30 a jak będzie godzina 00.00 to bedzie juz niedziela co nie ?! :P dlaczego wiec w tv jak reklamuja jakiś film po połnocy to mówią ze jest dziś powiedzmy tak 20 min po polnocy... i w gazetach z programami jest tak samo skoro godz 12 to juz nowy dzien ..;/ mam nadzieje ze zrozumieliscie to co napisalam :P i odpowiedzcie mi :P:P

Gość nie zrozumieliśmy
wytłumacz jeszcze raz

Gość Tysiaaaa
ok dzisiaj jest sobota godz 10.30 i zalozmy ze wlasnie reklamuja w tv jakis film i mowia ze bedzie on dziś o 00.20.. ale przeciez o godz 00.20 bedzie juz jutro czyli niedziela

Gość nadal nie rozumiemy
daj jakiś inny przykład

Gość 0.20 juz była w nocy
nic nie rozumiem

Gość te verde unplugged reedition
Dlatego, że o filmie, który zaczyna się przed północą, a kończy po niej, musieliby mówić, że leci z soboty na niedzielę, dajmy na to :P Pewnie wywołałoby to zamieszanie. Tak jest raczej wygodnie, inaczej mogłoby być zamieszanie 🖐️

Gość Tysiaaaa
ale czego tu nie rozumiec jeszcze?! chodzi mi o to ze jak reklamuja film w tv ktory bedzie o godz 00.20 to czemu nie mowia ze bedzie on jutro tylko dzis?! bo przeciez godz 00.20 dzis juz byla czyli z tego by wynikalo ze reklamuja film ktory juz byl...

Gość Tysiaaaa
no wlasnie film nie zaczyna sie o 23.. tylko juz po polnocy a oni dalej mowia ze to bedzie dzis...

Gość o nic nie rozumiem
poza tym nie jest 10.30 tylko 10.43, źle zegarek ci chodzi

Gość te verde unplugged reedition
Naprawdę koś może tego nie rozumieć, czy tylko się zgrywacie? Btw, ja bardzo lubię ten czas krótko po północy, kiedy niby już jest jutro, ale jeszcze dziś ;)

no bo tak zrobili i trudno ja sadze ze tak jest lepiej ze pokazuja co bedzie wnocy czyli w drugi dzien juz

Gość ja też nie czaję o co chodzi
nie można jakoś prościej wytłumaczyć?

Gość Tysiaaaa
no ale tak jest bez sensu bo skoro po godz 00.00 jest juz nowy dzien to czemu w tv mowia ze to jeszcze dzis ;/;/

Gość Tysiaaaa
no wlasnie to juz jest drugi dzien a oni zapowiadaja ze to bedzie dzis wiec z tego by wynikalo ze zapowiadaja to co juz bylo ;/ bo godz 00.20 dzis juz byla...

Gość dobra koniec zarcków
:classic_cool: chodzi o czas naszej aktywności - od rannego obudzenia do pójścia spać jest DZIŚ tak więc coś co oglądamy co zaczyna sie o 0.20 następnego dnia z punktu widzenia naszego dnia to też DZIŚ, jutro będzie wtedy gdy się obudzimy

Wg progranu nowy dzien-ranek zaczyna sie o 6tej a noc nalezy do poprzedniego dnia. Przyzwyczailismy sie do tego. Ale jak mowimy,ze dzis w nocy snilo mi sie..., to juz znowu cos jest nie tak...

Gość Tysiaaaa
no jak mowimy ze dzis w nocy snilo mi sie... to wszystko wporzadku bo przeciez po 00 jest juz noc i rano czy w poludnie dalej jest ta sama data czyli jak mowimy ze cos mi sie dzis snilo to czemu niby cos jest nie tak?!

Gość Niedługo już
Jest, jak jest, pewnych rzeczy nawet nie warto starać się zrozumieć. Dla mnie doba powinna trwać dłużej niż 24 godziny i tak filmy oglądane w nocy, kiedy jestem pewna, że poświęcę na nie maksimum uwagi, zaliczam jeszcze do dnia przed północą. Dzień kończy się dopiero, gdy jestem zmęczona i idę spać.

Gość Tysiaaaa
ok ok zamieszalam sie troche :P czyli wlasnie tak jest ;/ wedlug programu tv o godz 00.20 czy np 01.45 bedzie jeszcze dzis ;/ i wlasnie jak rano wstaniemy i powiemy komus ze dzis snilo mi sie ze... wiec skoro po godz 00 byl jeszcze poprzedni dzien to jak cos moglo sie dzis snic?! bez sensu to jest