Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

teraz czas na mnie

a co robicie z zeberek

Polecane posty

Gość zupę np krupnik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a jakies dania ze zupa na zeberkach to wiem ze pychota a zwlaszcza krupnik badz kapusniak z kiszzonej kapusty ale mam pytanie czy robicie je tak samo jak te dlugie w pasku np duszone?nigdy tych jeszcze nie kupilam.sa moze one mniej tluste?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krucafuks
Nie wiem o jakie zeberka w pasku Ci chodzi, ale ja dzisiaj mam babke ziemniaczana na zeberkach. Zeberka podsmazam, wrzucam do brytwanki/ naczynia zaroodpornego albo szybkowaru i zalewam ciastem jak na placki ziemniaczane. W zaleznosci od temperatury i grubosci babki musi sie to popiec z godzine, dwie. Pycha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no ciekawy pomysl ... zeberka w pasku...no wiesz taki dlugi pasek zeberek jest szerokosc moze 10 cm dlugosc to nie wiem na oko 30 pare 40.. a zeberka 3katy no to chyba wiesz...no i czesto wte w paskach sa dosc tluste.ja mimo wszystko lubie ale moj facet nie i zastanawiam sie czy te trojkaty(nigdy jeszcze ich nie przyrzadzalam) sa tez tek tluste i czy nadaja sie na duszone albo cos w tym stylu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
żeberka w kapuście robię tak: do dużego gara wrzucam posiekany czosnek i cebulę (sporo, np. 4 ząbki cz. i dwie cebule) i przesmażam na oliwie, wrzucam pocięte na kawałki żeberka, obsmazam chwile i dodaję kapustę - pół na pół słodką i kiszoną, warstwami, dorzucam jeszcze między te warstwy listek laurowy i ziele angielskie, ew. sól i inne przyprawy, papryke itp na koniec wlewam szklankę wody i tak się dusi ze 40 minut następnie drewnianą łychą (inna by się powyginała chyba :) ) mieszam wszystko (te 2 rodzaje kapust i żeberka) i tak jeszcze z pół godzinki duszę i już, ew. doprawiam do smaku, ale zwykle już nic nie trzeba robić podaję z ziemniakami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kup przyprawe knora ,albo amino z woreczkiem i zrob w piekarniku pycha i rodzince napewno dzisiaj podmaslisz:dpozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
i robi sie szybko, bo tylko posiekać cebulę i czosnek (ja to wmalakserze robię) i kapustę, niezbyt drobno, potem tylko zamieszać :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×