Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajajajaj...

mały problem

Polecane posty

Gość ajajajaj...

no więc, dostałam nową gitarę, ma wbudowany stroik na którym jest rząd takich oznaczeń: A B C D E F G # Moje pytanie brzmi: jak ją nastroić? struny oznacza się poprzez E B G D A E, do czego więc C i F? czy jest to jakieś inne nazewnictwo strun???? czy mam ją nastroić z pominięciem tego C i F?????

Gość ajajajaj...
Z angielskim u mnie cienko, z tych diagramów też średnio łapię o co chodzi... Tzn że mogę ją nastroić normalnie? po nazwach strun E B G D A E???

Gość informatyk bez kobiety
Tak . bardzo dobry jest stroik komputerowy potrzebny jest jedynie mikrofon :) nazywa się APT guitar tuner , albo elektroniczny z mikrofonem bo pozwala na bezstresowe ze strojenie gitary . struna B nazywana jest też czasem struną H, Napisz w Youtube "Guitar Tuning" albo strojenie gitary

Gość ajajajaj...
przy wbudowanym tunerze głupotą byłoby chyba korzystanie ze stroika komputerowego, a nie nauka korzystania z tego co się ma dosłownie pod ręką ;) ogólnie rzecz biorąc jestem początkująca i sępię o pomoc u kogo się tylko da :) Jeśli miałbyś jeszcze jakieś cenne uwagi dla początkującej to na pewno nimi nie pogardzę :)