Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielonykapturek222

co po studiach z filozofii

Polecane posty

Witam, w tym roku dolacze do grona magistrow z filozofii. Studia byly na zasadzie 3+2 (licencjat+magisterskie). Jakie studia podyplomowe mozna po tym robic? Czy moge zapisac sie na jakies inne studia, na podstawie dyplomu ukonczenia licencjatu? Gdzie do pracy?

Gość imho tylko posredniak

Gość www.tnij.org/dobreauto
a co powiedzieli Ci w biurze karier Twojej uczelni?

Gość do pracy
hahaha to się uśmiałam :D praca po filozofii :D gratuluję wyboru kierunku :D jak się szło na łatwiznę to teraz grzecznie zasilisz szeregi bezrobotnych :D

Gość 315
jak można mówić,że pójście na filozofię to pójście na łatwiznę?? o wy pustaki, idioci :o łatwizna to byłoby zarządzanie czy inny marketing wstydźcie się

Gość czeka Cie
Będziesz teraz poznawał tajniki wykładania towaru na półki w Biedronce;-)

Gość imho tylko posredniak
po zarzadzaniu albo innym marketingu jakby byla chociaz troche cwana to przynajmniej mialaby perspektywe na jakas robote. a tak... sorry...

Gość głupio Ci
bo taka prawda! filozofie, socjologie i inne to wylęgarnie biedronkowych pracowników :D

Gość 315
wielu filozofów kończy niestety w reklamie, w różnych agencjach marketingu, PR myślę, że odpowiednie studia podyplomowe np. na sgh, praktyka i będzie dobrze :)

Gość albo se załóż
kafejkę internetową jak w serialu :D

Gość ge nr
a mnie to sie zawsze marzy taki filozof ........

Gość 315
oczywiście, że można :) nie wiem z jakiego jesteś miasta, ale ja właśnie jestem na studiach podyplomowych na sgh i bardzo sobie chwalę popatrz sobie w necie co Ciebie interesuje, jeśli szeroko pojęty marketing, to wybierz takie studia podyplomowe, idź na staż do jakiejś firmy i będzie ok masz świetne wykształcenie, pamiętaj o tym pozwala to więcej rozumieć, wiedzieć więcej, a lotny umysł w każdym zawodzie się przyda

Gość 315
zwykle za studia podyplomowe wystarczy zapłacić i jesteś nie słyszałam o żadnych ograniczeniach, no ale pewnie istnieją co do studiów językowych to pojęcia nie mam, musiałabyś się na pewno wykazać znajomością języka nie wiem jak to wygląda, ale to można w 5 minut sprawdzić :)

Gość 315
daj spokój, to jedynie na kafeterii, gdzie królują ludzie bez wykształcenia, albo po prywatnej "ekonomii", uważają, że filozofia to nic wszędzie na świecie Twoje wykształcenie wzbudza podziw i respekt tutaj to by Ciebie pochwalili, jakbyś powiedziała, że masz salon fryzjerski i zbijasz świetną kasę

315, trochę chyba przesadzasz ze swoimi teoriami.. Uważam że filozofia to nie jest MEGA ciężki trudnych kierunek, jest dużo kierunków wymagających więcej pracy i poświęcenia! Po filozofii można mieć dobrą pracę mając trochę szczęście i studiując na bardzo dobrych uczelniach.

nie studiuję na prywatnej uczelni, tylko na państwowej, na kierunku gdzie było 9 osób na miejsce.. Jest ciężko , ale nie muszę się martwić i przyszłość.

Gość 315
co to znaczy trudne? dla kogo trudne? dla mnie trudna byłaby pewnie fizyka a dla większości wypowiadających się na kafe taka filozofia mogłaby stanowić próbę nie do przejścia poza tym nie wiem co próbujesz udowodnić, pewnie, że filozofia nie jest może najtrudniejszym czy najbardziej zajmującym kierunkiem na świecie ale to nie znaczy,ze nie jest potrzebna ja wolę żyć w świecie gdzie jest miejsce dla filozofów a nie jedynie specjalistów od przedsiębiorczości etc. wkurza mnie jak pustaki z kafe starają się podważyć coś, co jest dla nich niedostępne, niezrozumiałe po prostu

Studiuję biotechnologię ( i jest tu dużo fizyki:P ) Nic nie chcę udowadniać, i mi nie przeszkadza w niczym obecność filozofów. Wyrażam opinię na temat pracy po filozofii, której uważam że nie jest za wiele! Trzeba mieć dużą siłę przebicia, taka jest moja opinia, nie neguję innych ;)

315> rozumiem że uważasz mnie za pustaka? A ja uważam że jesteś wulgarna, i widocznie masz jakieś kompleksy (?)obrażając kogokolwiek chcesz je uleczyć?

"masz świetne wykształcenie" nie wiadomo gdzie i nie wiadomo jak, ale ważne, że jest :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Trudna to może być mechatronika, bo trzeba myśleć, a nie takie... coś.

Gość 315
nie uważam, że jesteś pustakiem mówiłam o osobach wyżej, które proponowały koleżance pracę w biedronce to raz dwa - w żadnym momencie nie byłam wulgarna, ale rozumiem, że osoba bo biotechnologii może mieć problem z doborem odpowiednich słów trzy - ja kończyłam kierunek, który filozofią nie jest i na który było więcej niż 9 osób na miejsce i o którym na kafe ma się dobre mniemanie no i co? NIC

Gość 315
persymona - na filozofii FAKTYCZNIE nie trzeba myśleć i widzisz jaka taka ona - objawił się kolejny pustak :)

heh Ja nie powiedziałam że jest trudna, powiedziałam że jest ciężka... definicje tych słów są nieco inne..🖐️ Mówiąc że BT jest ciężka to moja subiektywna opinia i nikomu jej nie narzucam.

moja koleżanka skończyła filozofię mgr a potem dorobiła roczną podyplomówkę i teraz uczy w szkole historii i wosu :D