Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zoa

czy kogos zawiodła antykoncepcja?

Polecane posty

zaden srodek anty nie daje 100% pewnosci. jest oczywistym, że antykoncepcja zawodzi! :)

Jest dokładnie tak, jak napisał/a medyk - nie ma 100% pewnej metody. Poczytaj sobie wątki o wpadkach.

Gość włosy rwe
a ja wlasnie siedze i dumam..ze wczoraj kochalam sie z mezem..byl to sredek bo sluz jak bialko kurze..z prezerwatywa..i dzis sucho zadnego sluzu..gumka nie pekla ale ja juz schziy mam ze ciaza..bo ta suchosc..macie jakies pomysly dla starej glupiej mezatki ???

Śluz jak białko kurze, to śluz płodny, który pojawia się zazwyczaj na parę dni, a później znika i jest to całkowicie normalne i naturalne. W poszczególnych fazach cyklu jest różny śluz (lub jego brak). Jeśli gumka sie nie zsunęła, a ni nie pękła to nie masz się czym martwić.

Gość włosy rwe
okoani--dziekuje:)..wiem ze jest plodny..z gumka ok nie zsunela sie i nie pekla..ale ta suchosc na drugi dzien mnie zastanawia..bo zawsze po tym mokrym sluzie mam taki lekko bialawy a pozniej dopiero sucho..i tak latam po necie szukajac guza i wmawiam sobie ciaze...w sumie to byl juz drugi dzien tego "kurzego":) sluzu...

do WŁOSY RWE___________mam metode: na wieczór mleko z miodem i cynamonem: relaksuje i uspokaja:) Również jestem zdania podobnie jak przedmówczyni, że jeśli z gumką OK- będzie dobrze;). Dodam, że jak pisałam na innych forach, wpadki z gumką zdarzają się nawet jeśli gumka nie pękła i nie zsunęła się. a mianowicie: wiele par ZA PÓŹNO zaklada gumke, nie smiejcie się, taka jest prawda! A po drugie może się zdarzyć że gdy partner zakłada kondom, dotykając członka, może przenieść trochę preejakulatu na palcach na prezerwatywę..dlatego zalecam by najlepiej stosowac kondomy powleczone nonoxynolem (substancja plemnikobójcza), nie pomoże w razie pęknięcia (tutaj pigułka "po") ale na pewno w razie powstania urazów mechanicznych (np.uszkodzona prezerwatywa niewidoczne gołym okiem) lub w przypadkach jak powyżej:) . Osobiście tak się zabezpieczam od 1,5 roku, a wcześniej kilka lat temu przez 5 lat i nie zaszłam w ciążę. mniej stresu ,więcej radości z sexu i bliskości -temu on służy! pozdrawiam ciepło! :)

Gość włosy rwe
medyk:)dziekuje za przepis na miksture:) juz raportuje--unikam jak ognia dni plodnych ale ostatnio mega chcica i stad schizy..gumka zalozona od razu przez "fachowca"..juz sie smieje ze moich schiz ale ubzuralam sobie i zamiast blogiego usmiechu po udanym seksie mam doly..dziekuje za odpowiedz i rowniez pozdrawiam

Gość vbnmrr
podczas brania tabletek nie ma dni płodnych ponieważ owulacja jest wstrzymana...czyli kobieta NIE JAJECZKUJE!! Nie ma co oglądac sluzu...czy mierzyc temperatury....

vbnmrr - a może byś tak czytał/a posty ze zrozumieniem? gdzie tam jest napisane,że autorka bierze tabletki? ;>

a czy jest mozliwe zajście w ciążę podczas 7 dniowej przerwy , krwawie dopiero na 4 dzień więc?

a czy jest mozliwe zajście w ciążę podczas 7 dniowej przerwy , krwawie dopiero na 4 dzień więc?

do ANTYSTRES___________na ulotce z tabletek pisze coś na temat zabezpieczenia podczas 7-dniowej przerwy;) pozdrawiam!

Gość i.LL.onka
Pewnie historii o zawodoności każdego ze środków anty znajdzie się pełno, nic nie daje 100% pewności, ale jednak są lepsze i gorsze środki, ja biorę plastry evra ale wraz z nimi zawsze w aptece dobieram sobie jakiś test ciążwy, aby sprawdzać na zasadzie "ufaj i sprawdzaj". Wiem, że to dodatkowy koszt i kasa nam umyka, może trochę nawet bez zasadnie, ale dorwałam tanią aptekę w CH Manufaktura i tam antykoncepty, testy i wszelkie rzeczy z tego "segmentu" są naprawdę tanio. Ja ktoś z Łodzi to polecam wizytę dlaczego nie zaoszczędzić nawet kilkunastu złotych na każdorazowej wizycie prawda, apteka nazywa się bodajże Juventa. A co do samych środków, moj chłopak miał opory na początku, nie był pewien jak to działa i czy tabletki są skuteczne więc na początku mimo wszystko przez jakiś czas korzystał z prezerwatyw ale teraz już jest OK, przeszedł edukację pod kątem tych tabletek i w końcu zrezygnował z innego zabezpieczenia. Mi - odpukać! - wypadek się nie zdarzył z tablekami ani żadnej z moich znajomek.

Jednym z założen skutecznej antykoncepcji jest akceptacja danej metody przez parę.Trzeba również pamiętać, że żadna metoda nie zapewni 100% ochrony, no chyba że w połączeniu z innym środkiem.. Natomiast ja zalecam cieszyć się sexem:) Nie schizujmy, jeśli przyjmiemy że możemy zrobić 99%, ten 1% zostawmy losowi/Bogu na poprawkę... miłość fizyczna to wspaniała sprawa, zacieśnia więź emocjonalną między dojrzałymi ludźmi, sprzyja poczuciu bezpieczeństwa, akceptacji, zadbajmy więc o te 99% i cieszmy się sobą :) pozdrawiam:)

"Wiem, że to dodatkowy koszt i kasa nam umyka" 10-12 zł za teścik - to tak znów dużo wam nie umyka...