Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swinska grypa

swinska grypa

Polecane posty

Gość swinska grypa

W „The Globe & Mail” (Kanada) ukazał się artykuł p/t (to parafraza słynnej piosenki o szołbiznesie): „There is no business, like a flu business” - pokazujący, jakie korzyści daje niektórym firmom ”świńska grypa”. Jedna tylko „GlaxoSmith” zarobiła na szczepionkach (a takich firm jest cztery) $4 miliardy. 3M zarobiło tylko w III kwartale $100 milionów na maseczkach. "Clorox" (środki czystości) – w tym samym czasie - $160 milionów w 3 kwartale. Jeśli prawdziwa epidemia nie wybuchnie, to firmy farmaceutyczne zarobią $18 miliardów na szczepionkach. A gdyby wybuchła? O, to setki miliardów! „Ta grypa musi się rozwijać!” - konkluduje autor. W tym, że firmy zarabiają, nie ma nic złego – wręcz przeciwnie. Problem w tym: jak zarabiają? Właśnie w Niemczech udowodniono, że koszt produkcji szczepionki to 1% (jeden procent) jej ceny. Połowa – to „koszty propagandy” - czyli łapówki dla dziennikarzy, by straszyli – i polityków, by postraszonym „obywatelom” zafundowali takie szczepionki pod przymusem. Reszta to podatki – i koszty badań. Pobieżnych: już trochę zdrowych osób zmarło... wskutek zaszczepienia. Otóż nie ma nic złego dopóki ci, co chcą, kupują sobie szczepionkę i sobie wstrzykują. Tu jednak mamy do czynienia z drenowaniem kieszeni podatnika. Te $18 miliardów nie bierze się znikąd. 3/4 kradną politycy i urzędnicy – i to nie jest problem: te pieniądze wrócą. Ćwierć zostanie jednak zmarnowana na operacje ze szczepionką (badania, produkcja, dystrybucja) – czyli $5 miliardów nie zostanie wydane na buty, wyprawy kosmiczne, masło, armaty, spodnie, skarpetki itd. Problem w tym, że nie zostanie wydane na tysiące produktów. Firmy farmaceutyczne mają więc bardzo silny bodziec, by dać politykom w łapy – a producent skarpetek nie da... bo tych cholernych szczepionek nie robi! On nawet nie wie, dlaczego troszkę spadły mu obroty... Gdy nie ma wolnego rynku...

Gość gość
Ja jestem sama swinia to napewno mnie ta swinska grypa nie zaatakuje!