Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BoboVitta

Córka boi się isć do przedszkola

Polecane posty

Moja 4-letnia córka od września zaczęła chodzić do przedszkola. Nie bała się, z chęcią to robiła, wieczorami nie mogła się doczekac kiedy znów pójdzie. Ale niestety to się zmieniło. Pewne dziecko przemyciło z domu cyrkiel. Jak się później okazało chłopiec zabrał go z pokoju starszego rodzeństwa i przyniósł do przedszkola. Tamten chłopiec ukuł córkę tym cyrklem. Niestety z tych kilku ukłuć wywiązała się powazna infekcja, córka była w szpitalu, już jest w domu. Jutro pierwszy dzień w przedszkolu po tej nieobecności a ona błaga mnie aby nie iść, płacze, boi się. Mieszkamy w małej miejscowości i jest tu tylko jedno przedszkole a na dojazdy do innego miasta nie możemy sobie pozwolić. Co powinnam zrobić? Z jednej strony boję się, ze gdy jej nie pośle do przedszkola to przez następne lata będzie w dalszym ciągu bała się kontaktu z innymi dziećmi, z drugiej jest mi jej szkoda.

może psycholog ?? porozmawiaj z córeczką porozmawia z dyrekcja przdszkola powiedz jak sparw wyglada moze zacznij od 3-4 h w przedszkolu by na nowo sie oswoila

W przedszkolu o wszystkim wiedzą. Oprócz córeczki ranny został jeszcze jeden chłopiec. Matka dziecka które zaatakowało nasze dzieci zabrała swoje z przedszkola. Rozmawiałam z córką ale moje argumenty do niej nie przemawiają. Nie wiem czy zrezygnować z tego przedszkola czy na siłę ją tam prowadzać...