Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miernicza

długość gondoli 73 cm to dużo czy mało?

Polecane posty

Gość miernicza

jak w temacie, w jakim wieku Wasze dzieci osiągnęły wzrost około 70 cm zeby przestac się w takim miescic? i czy długosc 73 a szerokosc 31 to dobrze, czy za mało?

Gość miernicza
a od jakiego wieku dziecko moze jeździc w spacerówce?

mój syn ma 15 miesięcy i ma 73 cm w gondolce córka jeździła do 3 miesiąca potem w spacerówce na płasko. Dla synka w zasadzie nie używałam gondolki tylko fotelik samochodowy na stelażu. Oficjalnie od 6 miesiąca można przenieść dziecko do spacerówki.

Gość miernicza
wielkie dzięki :) czyli wychodzi na to, ze taka gondola powinna byc wystarczająca nawet dla sporego malucha? :)

Gość wg mnie to malo
lekarze zalecają gondole tak długo az dziecko nie będzie samodizelnie siedzieć a to różnie bywa, przeciętnie ok pól roku. A z wielkością dzieci też bywa róznie, zależy od tego czy rodizce sa wysocy. A jak widzę noworodki wożone na wpół plasko w spacerówkach to mi ich zal i ich durnych rodziców.

do wg mnie pewnie jak ktoś chodzi z wózkiem na długie spacery albo zakupy i po urzędach to się zgodzę że gondolka jest przydatna ale jak ja Mańkę wystawiałam w wózku na taras i sobie spała w cieniu to spacerówka na płasko tak samo się sprawdzała jak by się sprawdzała gondolka, a nawet lepiej bo było bardzo gorąco i jakoś mi się ta spacerówka wydawała bardziej "przewiewna". Wszystko zależy po co komu wózek.

Gość wg mnie to malo
ale to chyba nie jest normalne zeby przez pól roku nie wychodzić z dzieckiem na dłuższe spacery, nawet z tymi urodzonymi zimą!!! A w foteliku samochodowym dziecko nie powinno przebywać za dugo,a już na pewno nie powinien on zastęować wózka Rozumiem, że nie wszystkich stać na zakup wózka na pol roku, ale przecież zawsze można kupić uzywany na allegro lub od zaufanych znajomych. Ale mialam na mysli bezmyslność kobiet które wożą noworodki w spacerówkach bo taka jest moda. A i tak niestety czesto bywa...

Gość ale zadne dziecko
nie ma przeciez 70 cm w wieku pół roku