Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIEszczepieniom

Nie szczepic sie przeciwko zadnej grypie!!!

Polecane posty

Gość NIEszczepieniom

W 1996 roku w Angli rozpetano nagonke ze nadchodzi choroba odra i zeby szczepic dzieci . Ludzie uwierzyli . Choroby nie bylo . Firmy farmacetyczne zarobily na szczepionce a skutki jej uzycia byly tragiczne dla wielu rodzin bo w skutek powiklan dzieci zapadaly na grozniejsze choroby :o

Gość llpp
a ktos w ogole jeszcze rozwaza wstrzykniecie sobie tej trucizny?

mnie mama zmusiła do szczepionki w sobotę tydzień temu :( do dziś mam taką bulwę że spać na lewym ramieniu nie mogę :(

Gość szkoda slowwww
kupetka to pokaz szanownej mamie ten film i niech się puknie w głowie:o

Gość llpp
A wiecie, ze w Anglii ludzie z checia ida sie szczepic i jeszcze mysla, ze to my jestesmy zacofani, a oni tacy swiatli? Sila manipulacji jest ogromna...

Gość prędzej umre niz dam sie kluc
To podbija panikę. Manipulacja zwykłych obywateli. I jeszcze coś : NIGDY się na to nie zaszczepię ! W tych szczepionkach jest składnik,który wywołuje ciężką chorobę.

Gość kjj
no nie,znowu ty??

Gość jaki składnik jest tam

Gość nieprzetestowany na pewno
:o

Gość Gość matka
Ja sie zaszczepilam w czwartek i jestem teraz spokojna :) a wy sie nie szczepcie jak nie chcecie.

a czym się niby mamy szczepić albo nie szczepić, skoro na polskim rynku nie ma szczepionki? nie rozumiem, o czym ta dyskusja...

Gość Gość matka
Ok, to bylo do tych wszystkich co poza granicami mieszkaja....

Chodzi pewnie o substancje wzmacniajace dzialanie, co nigdy niewiadomo jak wplynie na ludzki organizm. Testy(na myszach) wykazaly ze przy uzyciu szczepionki z tym srodkiem, dosc czesto wystepuja mutacje prowadzace do dziwnych nowotworow i samej smierci. W szczepionkach bez tej substancji to ryzyko jest znacznie znacznie mniejsze.

nie tyle poza granicami, co tych, którzy mieszkają w tych kilku krajach, które zakupiły nietestowane szczepionki dla szarych obywateli

Gość Gość matka
A ajkie kraje oprocz Polski nie maja szczepionki?

Gość Syffoni
Niedługo szczepionki te będą obowiązkowe. I ludzie niestety pójdą. Ciekawe jak się będziemy buntować wobec tego przymusu..Niech mnie zamkną do więzienia, a nie pozwolę z siebie robić królika doświadczalnego.A jak coś im nie pójdzie wymyślą broń biologiczną, zmutują jakieś świństwo i wszyscy polecą po szczepionki, bo będą zdychać.

Gość jusaa
mój mąż kilka dni temu zaszczepił się przeciwko świńskiej grypie, miał szczepionkę za darmo bo pracuje w centrum medycznym (mieszkamy w uk) u mnie tez w pracy będzie taka możliwość i nie wiem co zrobić..

Gość Gość matka
W Niemczech wszyscy maja za darmo i sie szczepia...

Jako studentka biotechnologii, wiem co nieco o szczepionkach.. mogę powiedzieć że szczepionki lat 80 idealne nie były>> fakt Obecnie szczepionki mają mniej powikłań i skutków ubocznych (jeszcze zależy od typu szczepionki, choroby etc.) ze względu na całkiem inne technologie, większą wiedzę itp. Jednak: NIE polecam szczepionek na grypę!! (one rządzą się innymi prawami)

Gość ojezuuus
szkoda tylko ze ludzie na stołkach, sluzby zdrowia i urzednicy oraz ci najwazniejsi ludzie Niemiec dostaną inne szczepionki niz reszta obywateli :o

Gość Gość matka
A ja myslalam, ze tylko politycy i wojsko.....

Gość NIE SZCZEPIENIOM
Niemieccy ministrowie, urzędnicy federalni i oficerowie wojska zostaną zaszczepieni zupełnie inną szczepionką przeciwko świńskiej grypie niż pozostała część społeczeństwa. orespondent “Naszego Dziennika” donosi z Hamburga, że VIP mają otrzymać szczepionki gruntownie przebadane w laboratoriach, natomiast tzw. zwykli obywatele te, które mogą wywołać “szereg skutków ubocznych”. Niemieckie media ujawniły, że szczepionka dla VIP-ów o nazwie Celvapan jest bardziej “czysta”, gdyż nie zawiera dodatkowych komponentów, których ewentualne skutki uboczne nie są jeszcze do końca zbadane, oraz ma być bardziej skuteczna. Natomiast szczepionka dla tzw. zwykłych obywateli o nazwie Pandemix nie jest do końca przebadana i zawiera dodatkowe składniki, które mogą wywoływać niepożądane skutki, oraz jest mniej skuteczna. Akcja masowych szczepień przeciwko grypie wywoływanej przez wirus H1N1 rusza nad Renem i Łabą za kilka dni. Jak informuje ministerstwo zdrowia , pierwsza fala szczepień ochronnych przeciwko wirusowi obejmie około 22,5 miliona ludzi. Na tym etapie zaszczepieni zostaną pracownicy służby zdrowia oraz sektora publicznego i ich rodziny, osoby dużego ryzyka mające częsty kontakt z innymi ludźmi (policja, straż pożarna, wojsko) oraz kobiety ciężarne i chronicznie chorzy na astmę czy cukrzycę. Niemieckie landy zamówiły w sumie około 50 milionów szczepionki Pandemix, którą wyprodukowała firma GlaxoSmithKline Biologicals (GSK), natomiast szczepionkę dla VIP-ów w ilości 200 tysięcy dostarczy koncern farmaceutyczny Baxter. Łącznie - jak informuje niemieckie ministerstwo zdrowia - rząd może zamówić nawet 160 milionów ampułek szczepionki. Przypomnijmy, że obowiązkowe szczepienia fundują nie tylko tak bogate państwa, jak Francja, Niemcy czy USA, ale także goniące gospodarczą czołówkę, jak choćby Grecja. W Polsce nie przewiduje się, przynajmniej na razie, by państwo fundowało obywatelom szczepienia przeciwko tzw. nowej grypie. zródło: http://www.rynekzdrowia.pl/Choroby-zakazne/N iemcy-bedzie-afera-szczepionkowa :o

Gość Gość matka
czyli mialam racje :)

Gość jusaa
jejku nastraszyliście mnie, mam nadzieje ze mojemu mężowi nic sie nie stanie!

Gość Boze widzisz i nie grzmisz
i nie zrobiło to na tobie różnicy? :o bo ja bym nigdy nie poszla s=po szczepionke po takim czyms wychodzi wlasnie jakimi ludzie są idiotami:(