Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość YAsminelle2

Ile wódki na 100 osób? jaką bedziecie miały?

Polecane posty

Gość YAsminelle2

My planujemy tradycyjnie pół litra na osobę dorosłą czyli 100 półlitrówek na 100 osób plus winko białe, czerwone i szampan. Chcieliśmy także whiskey, ale znając naszych znajomych nikt wtedy nie będzie pić wódki, dlatego ze względów oszczędnościowych się z tym powstrzymamy ;-P

OK 90 butelek 0.5 Finlandii. Do tego ok 20 butelek wina plus jakieś kolorowe po kilka sztuk.

Gość YAsminelle2
a co sądzicie o piwie na weselu? bylam na takim weselu gdzie bylo piwo i 2 transportery poszly.

Gość nie chłopak
no ja w tym roku byłam na 5 weselach i na każdym było piwo i szybko schodziło. Dwa z tych 5 to wesela moich kuzynów, więc uczestniczyłam i w przygotowaniu i w sprzątaniu po weselu i zauważyłam, że sporo wódki zostało. Za to był stół wiejski na którym były różne wynalazki (ale oryginalne z akcyzą) typu: wódka z porzeczek, na jakiś różnych zakwasach itd i te wynalazki poszły wszystkie.

na ogól liczy się pół litra na osobę i my też tak robiliśmy. tyle, że w pierwotnej wersji miało być 70 osób, a ostatecznie było 50. ale reszta się nie zmarnowała ;) poza tym mieliśmy wino białe, czerwone i różowe po 20 butelek oraz piwo. tego pierwszego poszło spooooro, a na to drugie skusiło się kilkoro gości zaraz po obiedzie :)

piwo tez mielismy, ale raczej szly kolorowe drinki serwowane przez barmana - glownie panie pily, a faceci wodeczke

my na 130 os dorosle mamy 94 litry wódki Pałacowej. Pewnie do tego dojdzie jakies winko i Martini. wesele dwudniowe. Mi się wydaje, że wystarczy, a zapewne zostanie!!