Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość surprisek

Zrobilam przerwe w tabletkach... kiedy nowe opakowanie?

Polecane posty

Gość surprisek

Czy na 3-cia @, czy na 4tą? czy jeszcze dalej? No i jak to zrobic? Wziac tak jak kiedys zaczynalam? czyli w dniu pierwszego dnia plamienia?

Gość mama klaudii
ja jak robiłam przerwe to pól roku ( tak mówił mi gin) i zaczynałam brać pierwszą właśnie w pierwszym dniu okresu

Gość lojesu
nie rozumiem,jasli skonczylas pierwszy listek to robisz tydzien przerwy i bierzesz drugi ;)przypuscmy zaczelas brac we wtorek to kolejny listek zaczynacz za tydzien we wtorek,jesli o to chodzi?

Gość lojesu
:)chyba nie zrozumialam:)

Gość surprisek
lojesu... litosci :) nie mowie o przerwie miedzy opakowaniami tylko przerwie w braniu tabletek w ogóle. mama klaudii... czyli ze na 6tą @? wystarczy? bo ja wlasnie slyszalam od znajomej ze niby na 3cią, ale to wydawalo mi sie za szybko

Gość surprisek
lojesu ;)

Gość sfgsg
najlepiej spytaj swojego lekarza

Gość lojesu
hi hi o dziwne sprawy sie tutaj pytaja,ale jak chodzi o taka przere to wystarczy na 6@:)

Gość mama klaudii
tak mi mówił gin że 6 pełnych miesięcy bez tabsów czyli na 7 @ bo ten pierwszy okres to jest po odstawieniu tabletek

Gość surprisek
no wlasnie przeprowadzam sie i bede szukala nowego lekarza, ta moja lekarka to jakas dziwna jest. Kiedys powiedziala ze przerwy sie robi, a jak w koncu ja chcialam zrobic przerwe, bo zaczelam zle sie czuc na tabletkach, to mnie wyzwała ze zadnych przerw sie nie robi. Wkurzylam sie i zrbilam sama tą przerwe. teraz czuje sie juz lepiej i wiem ze przerwa dobrze mi zrobila.

Gość ale o co chodzi - skoro
zrobiłaś przerwę z jakichś tam tobie wiadomych powodów, to wznawiasz wtedy, kiedy chcesz, a nie wtedy, kiedy ktoś ci powie. Możesz to zrobic za dwa miesiące albo za 5 lat

Gość surprisek
ja wiem ze nei mozna za wczesnie bo mozna sobei krzywde zrobic... Tzn zaszkodzic w gospodarce hormonalnej, to nie rutinoscorbin tylko tabletki hormonalne i za wiele mieszac to tez neidobrze

Gość a wcześniej też pytałaś kogoś
o termin kiedy masz zacząć? Skoro uważasz, że robisz sobie krzywdę, to nie bierz wcale. Przymusu nie ma przecież. Sa inne metody zabezpieczania się podczas stosunku. A jesli bierzesz je wyłącznie dlatego, że to twoje fanaberie albo dlatego, że tak wypada, a nie jako zabezpieczenie przed niechcianą ciążą, to daj sobie z nimi spokój do czasu, aż będziesz wiedziała, że są ci niezbędne

Gość surprisek
"a wcześniej też pytałaś kogoś" kolejna frustratka kafeterii :) A wiec kochana biore bo sie zabezpieczam przed ciazą, mam dwoje dzieci :) Nie uwazam ze mi szkodza, uwazam ze nie moge po przerwie w braniu tabletek zaczac ich przyjmowac zbyt szybko :) takze czytaj ze zrozumieniem i idz na jakis topic gdzie poszukuja takich frustratek ;)