Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamcicaa klainkiii

Dziecko- 8 miesiecy a nie siedzi.

Polecane posty

Gość mamcicaa klainkiii

Moja corcia za 3 dni skonczy 8 miesiecy ale jeszcze nie siedzi.Jak ja posadze to nie potrafi utrzymac rownowagi i zjezdza.Ale juz ok. miesiaca raczkuje.Marwti mnie to czy wszystko w porzadku.?

mój synek usiadł sam dokładnie w dzień kiedy skończył 8 miesięcy! 3 dni później zaczłą pełzać. po tygodniu raczkować. także wszystko na raz! nie przejmuj się! jeszcze nie musi siedzieć. nie sadzaj na siłę. w końcu usiadzie. wszystko jest ok, zwłaszcza ze jak piszesz raczkuje, czyli z napięciem mięśniowym wszystko jest dobrze. w końcu raczkowanie to dużo trudniejsza sztuka od siedzenia!

Gość ollllllllllllll
a nie jest za ciężka ile waży

Gość czemu nie spytasz pediatry
co on o tym sądzi?

Gość mamcicaa klainkiii
opiera sie na raczkach , tylek do gory i na nogach tak jagby chciala sie podniesc i wstac.

Gość mamcicaa klainkiii
wazy ok.8 kg.

spokojnie, przeciez to nie wyscigi! Moja coreczka siedziala posadzona, gdy miala ok. 7 miesiecy, potem dlugo dlugo nic. Okolo 9 miesiaca zaczela pelzac i dopiero sama siadala pelzajac do tylu, teraz juz raczkuje i jej sposob na siadanie to raczkowanie do tylu i podwijanie nozki. z lezenia najpierw przekret na brzuch, potem czworaki i dopiero siad. Nasza Pani doktor powiedziala ze kazde dziecko rozwija sie indywidualnie. Jesli jest zdrowe i rosnie zgodnie z siatkami centylowymi to nie ma sie czym martwic

Gość ollllllllllllll
czyli wagę ma ok. każde dziecko rozwija się inaczej więc poobserwuj ją jeszcze przez 2 tygodnie i wtedy zapytaj pediatry

Gość atalanta1
widocznie takie ma własne tepo rozwoju ,niczego nie przyspieszaj sadzajac ja na siłe.

Gość DO... uzależniona
Mój synek dokładnie tak samo zaczął siadać:)