Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moooniaaa92

Pomocy !!!

Polecane posty

Gość moooniaaa92

Mam 17 lat. 3 dni temu byłam na peelingu już drugim, tym razem o większym stężeniu. Moja twarz była strasznie czerwona i piekła ale to normalne. Natomiast to co teraz stało się z moją twarzą jest nie normalne.Skóra mojej twarzy jest ściągnięta, mam wrażenie jakbym miała maskę na niej. jest dziwna w dotyku, nie umiem określić jak to odczuwam.Gdy dotknę ją palcem to wyglaga to tak jak jakbym przyciskała coś owiniętego folią, marszczy się jak folia. dotego dodam że stosowałam krem gojący zalecony przez dermatologa ten sam co za pierwszym razem tylko żel do oczyszczania skóry użyłam inny. Ludzie co mam robic nie mogę mówić czuję się jak po botoksie. Czy to normalna reakcja? Czy ja zrobiłam coś źle?

Gość zgłos sie do tej kosmetyczki
która Ci to robiła!!

Gość moooniaaa92
Ludziska to nie skóra ja mam po prostu przezroczystą maskę na twarzy czasami gdy specjalnie naprężę sobie skórę na twarzy to uda mi się skubnąć kawałek przezroczystego czegoś. Ogólnie kremy teraz szybko wsychaja mi się w twarz ale ta powłoka sprawia że moja twarz się błyszczy ogólnie mam twarz jak porcelanowa lalka. Peeling przeprowadzała mi dermatolog u której sie leczę ale za pierwszym razem było wszystko dobrze, tak jak piszę teraz miałam robione większe stężenie, nie wiem czy sama sobie zaszkodziłam myjąc twarz żelem oczyszczającym z Iwostinu Puritin czy coś takiego teki zielony, bo przed tem miałam z biodermy żel i było oki. Sorki za błędy ale jestem bardzo zdenerwowana.

Gość ________________ ________ ____
Zdarła Ci chyba cały naskórek - to co zostało to skóra właściwa. Musisz poczekać aż naskórek się zregeneruje.

Gość moooniaaa92
Byłam u dermatologa i wszystko się wyjaśniło, mocniejsze stęzenie przesuszyło mi skórę. Nie mam się martwić , tylko smarować twarz często kremem gojącym który dostałam po zabiegu. Skóra sama mi sie złuszczy . No i nie mam za żadne skarby skubać bo zostaną blizny. Jestem pocieszona :)