Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszmirr

Laski a co wy na to jak będziemy jadły tylko do 14 godziny a później tylko jak

Polecane posty

Gość kaszmirr
Tak sobie pomyślałam a co mi tam meczę sie tyle czasu ,to i nie zaszkodzi spróbować tej metody na pozbycie sie balastu.. Jest takie przysłowie śniadanko jedz jak król ,obiad jak hm...zapomniałam jak to było , a kolację jak żebrak.Coś w tym jest nie sądzicie ??? A może by tak zajadać sie do 14 oczywiście i tak w siebie dużo nie wepchniemy bo obowiązki ,szkoła ,praca ,dom nie dopuszczą do tego i o 14 godzince zakończymy ucztę a jak będziemy głodne to jabłko,pomarańcze czy jakieś tam owoce w razie napadu głodu??/ Może byś fajnie i coś nowego nie? Ja ogólnie ważę 98 kg i mam 180 cm wzrostu i borykam sie z kilogramami od 8 lat i nie mogę schudnąć na stałe a już schudłam raz 20 kg no nie całkiem ale te 16 było ,zagapiłam się no i wpadłam a że lubię mięsko i nie powiem że nie lubię jeść ale nie sie obrzezać tylko więcej niż potrzeba nieraz zjadam bo coś pysznego przede mną leży no to i mi sie utyło ...Zapraszam kochane może coś razem wskóramy hm???

Gość yjic
no zajebiscie jak jak szkole koncze o 14 15 16 i do tej pory nie mam juz nic nie jest jak wykonczona rzylaze ze szkoły //:O zal mi cie.,

Gość do 14
to ty cały dzień siedzisz w domu? każdy normalny czlowiek ma jakieś zajęcia przez cały dzień a wieczorem wraca do domu na kolację

Owoce na wieczór? Kiepski pomysł. Zakwaszenie organizmu na noc i dawka już wtedy zbędnych cukrów. Lepsze jakieś białka. Nabiał, ryby. Ostatni pisiłek najlepiej jest jeść na 4 h przed snem lub przynajmniej 18, 19. Inaczej można metabolizm zahibernować na amen :D. Nie lepiej małe urozmaicone posiłki a często? Ja jem śniadanie, II śnaidanie obiad i kolację 7/8, 10/11 14 i 18/19. Z prawie 80 kg schudłam na 60, akutalnie 57. Chciałabym do 50 kg dobić. Masz farta z tym lubieniem mięska. Odpowiednio przyrządzone wcale tak nie tuczy. Śniadanie jak król ( bo zawsze się je spala), obiad jak książe,a kolacja jak żebrak - tak to szło :D

Gość albo tak
śniadanie zjedz sam,obiadem podziel się z przyjacielem,a kolację oddaj wrogowi;)

Gość ja jem tak od lat i
tzn. do 14 POTEM W sumie to nic ,czsami cos tam ,ale nic wielkiego i nie chudne ,wiec radze ci sprobowac cos innego ,a skoro tak lubisz mieso to poelcam ci Atkinsa.

do Ja jem tak od lat i Nic dziwnego że nie chudniesz, jesz zbyt mało posiłków. o 15 organizm przestanie trawić i organizm jakby staje w miejscu, spowalnia się przemiana materii. Powinno się jeść 5 posiłków dziennie ok co 3 godziny aby to wszystko należycie pracowało. A raczej żeby organizm nie przestawał trawić. Pamiętaj, że czym rzadziej będziesz jadła, tym wolniej Twój organizm będzie funkcjonował, co ogólnie jest paradoksem podczas odchudzania, ale niestety tak jest zamiast głodować o wiele łatwiej bez męczarni i dużo szybciej można schudnąć jedząc często w odpowiednich ilościach i odpowiednich produktów. Pozdrawiam.

A czy sadzicie że , wasze diety dadzą efekt na stałe, jeżeli odżywiacie sie warzywami małą ilością tłuszczu i wszystko liczycie co ile miało kcal? Każda dieta kiedyś się kończy i wracacie do starych nawyków żywieniowych ,fakt faktem ,na początku pilnujecie żeby było tego jak naj mniej ale z czasem będziecie mniej sie kontrolowały i znów szok przed lustrem ... A do końca zycia na diecie hmmm.? myślę ze żadna z nas nie wytrzyma. A ja jeżeli się będę normalnie odżywiać ,śniadanie 2 bułki przykładowo później jakiś kefir, banan ,baton nawet , czy coś tam jak zgłodnieje do obiadu, a na obiadek z 2 ziemniaczki surówka i mięsko ,przypuśćmy schabowy, a później tylko woda a jak mocno przyciśnie to jabłko i spać .Czy mój organizm nie zdąży tego spalić ,myślę że da radę a i w domu nie siedzę bo pracuję, później z psem na długi spacer... Wieżę że ,ta metoda może dać efekty i coraz bardziej jestem o tym przekonana ...

kaszmirr, ale wiele z nas uczy się, łączy też pracę i naukę, więc my od 14 dopiero wskakujemy na obroty. Dieta nigdy się nie kończy. Dieta przechodzi w zdrowy tryb życia. Gdy dostrzegasz, jak fajnie być zdrową, pełną energii i szupłą. Po prostu mało jest ludzi, którzy mogą pałąszować bezkarnie. Większość musi uważać. Zdrowe jedzenie nie musi być paskudne, przed chwilą zjadłam mój obiad - rybka i marchew, pycha. Praktycznie nie jem ziemniaków. Ryż, kasza, makaron z pełnego ziarna - sporadycznie. Lubię tak jeść. Spacer z psem? Nie lepiej coś z większym powerem? Siłownia, basen, rower? A ile planujesz zgubić na diecie "nic po 14"?

Witaj Ati Ati Siłownia i fitness odpada ,chodziłam w tamtym roku i musiałam zrezygnować po 3 miesiącach bo to chora byłam bo to coś innego wypadło . Fakt faktem ciało zrobiło się ładniejsze,jędrne lecz waga nie za bardzo była dla mnie łaskawa ,może w centymetrach więcej ubyło ale co z tego jak później wszystko nadrobiłam... A nie będę chodziła do końca zycia na fitness to nie dla mnie.Jednak to obowiązek.Mam zupełnie inne podejście do życia cenię sobie czas wolę go spędzać z rodziną i spacery dają mi dużą satysfakcję. Przytyłam 8 lat temu jak urodziłam dziecko i tak zostało ważyłam za dawnych czasów 68 kg przy wzroście 180 cm. Teraz ważę 98 kg a jeszcze 2 lata temu ważyłam 88 po ostrej diecie którą zaczęłam w kwietniu a w lipcu zakończyłam. To były fajne czasy i myślę że mniej jak 80 kilo nie chciała bym już ważyć. Jak ważyłam 88 to wyglądałam już w miarę super nosiłam rozmiar 40 a wiec byłam zadowolona. Teraz chciała bym pozbyć się choć pierwszej dziesiątki a później to jakoś utrzymać i znów w dół do 80. Musze tez ostro walczyć bo moja wola jest nie zbyt silna. Jak zacznę jeść co trzy godziny to wiem że nie dam rady tego utrzymać i coraz to więcej będę pochłaniać .Z resztą nie mogę sobie odmówić i nawet nie chce posiłków jakie robię dla rodzinki dziś na przykład była pomidorowa z żeberkami ,jestem mięsożerna strasznie i nie zniosła bym faktu że nie mogę żeberka zjeść. Dziś zjadłam talerz zupy i dwa żeberka do tego . Śniadanie było skromnie 1 kromka razowego z masłem i szynką, za późno dziś wstałam. Później bułka w pracy i serek .A obiad zjadłam o 14 40 jakoś bo dopiero przyszłam z miasta ,ale myśle ze nic sie nie stanie w sumie do 24.00 daleko a ja zdąze to spalić . I nie czuję sie objedzona ani głodna wczoraj nawet mnie nie ssało ,nie czułam głodu może dla tego ze lampkę wina wypiłam z okazji przyjaciółki urodzin i to wszystko.