Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie jestem blondynka

Boga tak naprawde nie ma....

Polecane posty

i wiecie co ja mysle ze zylo juz bardzo wiele pokolen ludzi ale konczylo sie to "niby koncem swiata" takim jak ma niby byc w 2012 r i pewnie wszystko zacznie sie znowu od nowa

Gość asadfsdfo
oczywiscie,ze nie ma czegos takiego jak bóg.ale sa tacy co wierza.

Gość
bo jakbyśmy utrzymywali że Boga nie ma to hulaj dusza piekła nie ma

gdyby ktos taki istnial nigdy nie pozwolilby na smiers ludzi np w takich obozach koncentracyjnych czy roznych rodzajów katastrofach no kuzwa ludzie otworzcie oczy

przerwa gdybyś zauważyła to większość ludzi już tak żyje

Gość
ale przeciez Bóg mówi że życie po smierci jest lepsze niż doczesne wiec tak jakby " zrobił im przysługe"

Bog nic nie mowil...to jest chory wymysl czlowieka jak slysze t pierdolenie ksiedza to zygac mi sie chce!! zadaje mu setki pytan a on na zadne nie potrafi mi odpowiedziec..jedynie co mi kaze czytac to biblie zalosne

Gość
bo utozsamiaz jakiegos ksiedza z cała religia dla mnie dziwny są te argumenty zaprzeczajace istnienie Boga np śmiercia noworodków czy wojen i obozów :O

Gość nanunanananu
mówisz tak jakby to Bóg wymyślił obozy i znęcał sie tam nad ludźmi a chyba zapominasz że jest jeszcze taka istota jak szatan i człowiek z wolną wolą

nie po prostu uważam ze gdyby on istniał to nie pozwolil by na smierc tyle nie winnych ludzi. mochery won do kosciola!!

Gość
bezsensu :O przecież codziennie umiera tysiace ludzi winnych czy niewinnych,? tzo to w ogole za pojecia? skad Ty mozesz o tym wiedziec o ile istnieje to powolił na to w chwili Twojego urodzenia, rodzisz sie i jestes skazana na to że umrzesz

Gość nanunanananu
czyli według ciebie ludzie niewinni nie powinni umierac tylko życ wiecznie?? czy ma zejśc na ziemie i nie wiem bić sie z jakimś zbrodniarzem:D lol. Według mnie to na tych wszystkich niewinnych czeka nagroda po śmierci

Gość ja wierze w Boga
i bede wierzyc a te swoje gadanie mozesz sobie wsadzic

Gość ja tez wierze
i kocham mojego Tatuncia taaaaaaaaaaaak mocno:):):)

Gość metaluffa
jest tylko mój Mroczny Pan

Gość fsdsf
ja niewierze , bo gdyby istniał to nie pozwolilby na przyklad na smierc w meczarniach niewinnego dziecka

Gość super baby
ale argumenty walicie jak dzieci z przedszkola, przeciez jest szatan, cohciaz sie woli w niego nie wierzyc, bo to tak nie cool:) Pan Bog dal nam wolna wole a cierpienie jest konsekwencja grzechu, kiedy kupuje sie u diabla w sklepie trzeba za to i tak zaplcic,czeto bardzo wysoka cene wiec nie obciazaj Boga za to

Gość marionetka 83
a ja wierze, że Bóg jest tylko czasami o mnie zapomina Obozy koncentracyjne to nie wina Boga a człowieka nie możesz zwalać winy za zło na Boga, to czyny ludzkie, po to mamy wolą wolę i dzięki temu powinniśmy umieć wybierać pomiędzy dobrem a złem. Bóg istnieje wiem o tym bo dał mi wiele znaków nie chce tego dalej rozwijać ale uwierzcie mi kiedy go zapytałam odpowiedział mi.