kaja40 0 Napisano Listopad 16, 2009 Witam:) Naście lat staram się schudnąć z różnym skutkiem, stosowałam już różne diety aż do chwili gdy dowiedziałam się od lekarki że jestem o krok od cukrzycy . Moje wyniki poziomu cukru były ok ale badanie krzywej cukrowej pokazało po 1 h 9,8 a po 2 h spadło tylko do 8,9 ponoć cukrzycy mają 11 .Do tego mam podniesiony cholesterol. Lekarka powiedziała że nie mam wyjścia muszę przejść na dietę niskocukrową zgodną z indeksem glikemicznym. Dietetyczka poleciła mi nie jeść wieprzowiny ,słodyczy, produktów które znacznie podnoszą poziom cukru we krwi, oraz wybierała produkty (węglowodany) o niskim indeksie glikemicznym. Postanowiłam założyć ten topik z nadzieją że dołączą do mnie osoby które stosują tą dietę bądź mają rozległą wiedze na ten temat. Zapraszam również osoby które właśnie postanowiły się odchudzać i są zdeterminowane. Obiecałam sobie że będę regularnie ćwiczyć, do niedawna miałam z tym problem brakowało mi systematyczności, mam sporą nadwagę i nie od razu mogę iść na całość . Mile widziane będą również osoby które nie mają sporej nadwagi ale chcą poprawić swoją kondycję lub mają doświadczenie w treningach i chętnie się swoją wiedzą ze mną podzielą:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach