Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wystraszona 17

Boję się. Tak cholernie się boję...

Polecane posty

Gość Wystraszona 17

Hej. Mam problem. Mam już 'na karku' 17 lat i pasuje się przejść do Gin. Nie mam jeszcze okresu (ale mama mi mówiła, że ona dostała jak miała w wieku 18lat) , ale nie jestem już dziewicą. Chciała bym troszkę pogadać o 'tych sprawach' z jakimś fachowcem. Jest tylko pewien problem. Czy jeśli mam 17 lat, to nawet do prywatnej kliniki muszę iść z opiekunem prawnym? Poza tym, to strasznie się boję tej wizyty. Wstydzę się...

Gość argitaas
mozesz isc sama, i nie ma sie czego wstydzic :) poszukaj dobrego gin- moze kobiety? i jak cie stac, to lepiej prywatnie i nie stresuj sie, bedzie dobrze :)

Gość Wystraszona 17
No właśnie teraz szukam. Mam już dwa telefony do kobiet ginekologów, ale jakoś tak dziwnie mi iść.. Wstydzę się. Niby trzeba być odważną, ale ja mam stres. Hmmm. Może mi ktoś jakoś 'pomóc'? Opisac swoje pierwsze wizyty? Czego się wystrzegać, czego mam się spodziewać i wgl?

Gość argitaas
jak wejdziesz, to powiedz ze to twoja pierwsza wizyta, ze troche sie stresujesz.. Reszta pojdzie juz sama, lekarka bedzie ci wszystko wyjasniac, pewnie zbada cie tez ginekologicznie,ale naprawde nie ma sie czego bac, wyluzuj sie i pytaj o wszystko co Cie nurtuje. Zobaczysz, ze naprawde nie ma sie czego bac :) Moze wez ze soba jakas kolezanke, bedzie razniej :)

Nie masz się co bać, chociaż przyznam się, że ja swojej pierwszej wizyty też się trochę bałam, tylko ,że mi jest łatwo, bo jestem takim człowiekiem, że potrafie powiedzieć bezpośrednio o co mi chodzi itd. Ginekolog napewno weźmie pod uwagę to, że jesteś pierwszy raz, i będzie robił wszystko delikatnie. Ja miałam taką fajną ginekolog, że mówila na głos co robila, po co to robi, itd. nie ma co się niepotrzebnie stresować, przecież ginekolodzy to też ludzie ; ) pozdrawiam

Gość Wystraszona 17
Dziękuję ;* Chyba w końcu się przemogę. Jutro zadzwonie i zapytam o kilka rzeczy ;) Napisze jutro jak 'poszło'. Będę musiała się wygadać ;)

Gość znjchdy
jak mozna nie miec okresu i nie byc dziewica? :o seks jest dla doroslych a tylko dziecko nie ma okresu, poza tym bez naturalnych reakcji fizjologicznych nie m udanego seksu a czy dzieci tez je maja? :O fuj, to jakas odmiana pedofilii :O

Gość Wystraszona 17
Dzięki za wszystko. Jeśli znacie jakiegoś fajnego lekarza, który na spokojnie podchodzi do dziewczyn, które są pierwszy raz, to dajcie mi cynka :) Będę jutro na forum na pewno. Boję się trochę, że będzie się dziwnie patrzeć jak jej/jemu powiem, że dziewicą nie jestem. Nie wiem dlaczego, ale jakiegoś takiego lęka mam; niby lekarz to człowiek, ale same/sami wiecie ;) Jutro biorę się za siebie i dzwonię ;) koktajl84; no widzisz. a jednak są tacy ludzie. Teraz masz o kim śnić ;)

Gość Wystraszona 17
Pedofilia; radzę sobie sprawdzić co to znaczy. A to, że u jednych okres pojawia się w wieku lat 11, a u innych troszkę później, to już inna sprawa. Jeśli nie wiesz, to się nie wypowiadaj, bo tylko denerwujesz i siebie i innych (choć może akurat Ciebie to śmieszy). A co do seksu, to nie będę o nim z Tobą rozmawiać, bo nie uważam że mam taki obowiązek ;)

Gość lekarzdomowy
Nie ma się co bać. W Twoim regionie jest świetny lekarz- nazywa się dr. Jabłoński. Polecam znaleźć go na tej stronie http://je.pl/niya i się skontaktować (znajdziesz tam adres i nr, telefonu poradni)