Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nikamo74

Przyszłe mamy z Rzeszowa poznajmy sie

Polecane posty

Witam:) Poszukuję przyszłych mam z Rzeszowa i okolic.Zawsze miło bedzie się poznać:)

Gość mamusia 74
witaj ja tez jestem z rzeszowa tez w twoim wieku i tez bedzie synek tylko tydzien 29 pozdrawiam

Witaj:) Super:) To jestesmy w podobnej sytuacji . A jak ciaza ? Wszystko ok? Wybrałaś juz szpital ? Ja narazie rozpoznaję teren i skłaniam sie ku Szopena.Wiem że to jeszcze troche czasu choc już mi te 26 t tak zleciało ze nawet nie wiem kiedy.:)

Gość mamusia74
Witaj nikamo74 U mnie ciaza przebiega bez zadnych problemow,a bardzo sie balam bo mielismy problemy z zajsciem w ciaze mamy nadzieje ze tak zostanie do konca.Co do szpitala to mam nadzieje ze bede na szopena bo tam mam lekarza prowadzacego,no a jak narazie to odpoczywam w domu i powoli szykuje wyprawke dla malego idla siebie do szpitala .A jak ty sie czujesz ,czy pracujesz i ogolnie co slychac. Pozdrawiam serdecznie

Witaj Mamusia74:) Ja ogólnie tez sie dobrze czuje od miesiaca jestem na zwolnieniu bo mialam problemy z szyjka i twardnieniem brzucha ale już ok tylko coraz cięzej....:) Nojuz mi przybyło tych kilogramów a pewnie jeszcze pare przybędzie.A jak z Twoja wagą? Ja własnie tez myślę o Szopena ,niestety chodze do lekarza który przyjmuje tylko prywatnie wieć przy porodzie go nie bedzie wiec muszę poszukać jakiejś położnej. Tez powoli kompletuje wyprawke,ciuszki mam prawie wszystkie dostałam od kuzynki teraz szukamy wozka .Podobają mi się Taco! A to Twoje pierwsze dziecko?

Gość mamusia74
Witaj Nikamo74 tak to moje pierwsze dziecko bardzo dlugo wyczekiwane ,dlatego jestem na l4 od 1,5miesiaca a termin mam na 4lub7 luty czas biegnie okropnie .Niewiem jak ty ale ja zaczynam sie bac ,jedyne pocieszenie to ze moj lekarz jest na szopena ale jak wiadomo polozna jest najwazniejsza bede myslec o tym w styczniu . Co do wozka to odkladam to do narodzin malego teraz mysle o materacyku do luzeczka i foteliku tz.takiej kolyseczce . A co do mojej wagi to powiem ci ze ja przytylam do tej pory 8 kilo ale startowalam z dosyc duza waga ,myslalam ze bedzie gorzej. Wszyscy mnie pytaja gdzie ty masz ta ciaze,ale ja wiem najlepiej wieczorami jak maly szaleje. pozdrawiam

Najwazniejsze że wszystko ok z maluszkiem ,ja się wagą na poczatku mocno przejmowałam bo tez nie należe do okruszków:) ale teraz wiem że po porodzie wezmesię za Siebie i wróce do formy. Powiem Ci szczerze że czym bardziej zbliza sie termin porodu to mam coraz większego pietra.... Teraz mój maluszek jest ułozony posladkowo ale mam nadzieje że sie obróci i unikne cesarki chć tez sa na jej temat rózne opinie ,jedne kolezanki mi wręcz polecaja zebym poprosiła o nią lekarza.Jeszcze mam troszke czasu wiec bede się zastanawiać. To też bedzie moje pierwsze dziecko wieć chyba jak kazda mocno sioę wszystkim przejmuję ale goraco wierze że wszystko bedzie ok!!

Gość mamusia74
Ja mam wizyte w poniedzialek mam nadzieje ze dowiem sie jak jest maly ulozony ile ma wagi . Co do porodu to sama niewiem ,mysle ze bedzie co ma byc,a waga bedziemy sie przejmowac po porodzie .

Mamusia74 i jak tam wrażenia po wizycie? Jak maluszek .Ja dzis byłam na badaniu glukozy...fuj jakie to niedobre :( A wizytę mam w czwartek:)

Gość kupcie sobie
tablice rejestracyjne do wozkow i zrobcie ustawke w parku. Bedzie prawie jak w need for speed underground specjal bejbi edyszon.

Gość mamusia74
Witaj Nikamo74 Co do wizyty to ok,maly wazy 1512g ulozony jest poprzecznie pupa ku dolowi ale moze sie odwrocic w kazdej chwili. Mam sie tym nie przejmowac,jest wysoko dlatego ciezko mi sie oddycha poza tym wszystko dobrze nastepna wizyta za 3 tyg.A z ta glukoza to faktycznie srednia przyjemnosc ja pilam 2 razy 50 potem 75 i nie byloto proste musialam wyjsc na zewnatrz zlapac zimne powietrze jakos slabo mi bylo . A co u ciebie jak samopoczucie

Wow to juz kawał chłopa z Twojego maluszka :) Mój tez był ułożony posladkowo jak ostanio byłam na badaniu. Teraz zobaczymy w czwartek czy sie obrócił. Powiem Ci szczerze że ja mam co parę dni tragiczne bole głowy ,wczoraj ledwo mogłam na oczy patrzeć!! Tragedia ,no i czuje sie jak mały słonik :)

Gość mamusia74
A ktory tydzien u ciebie bo mi leci 29 pytalam lekarza czy maly ma dobra wage stwierdzil ze tak no zobaczymy mam nadzieje ze kolos z niego nie bedzie

Gość mamusia74
To koniecznie sie odezwij jak po wizycie , i zapytaj o ten bol glowy lekarza bo w naszej sytuacji raczej na wlasna reke nic brac nie wolno.Pozdrawiam

Nioo ja już po wizycie:) I wszystko ok ! Maluszek wązy 870 g dalej ułozony jest posladkowo ,kreci sie cały czas:) Gin polecał mi zajecia w szkole rodzenia ale sama nie wiem czy chodzic... Myslałaś może o tym?

Gość mamusia74
Witaj To super ze wszystko ok ,twoj niuniu troszke mniejszy od mojego ale u mnie to juz 30 tydz sie zaczyna. Co do szkoly rodzenia to bardzo dlugo sie zastanawialam ale moj maz jakos nie bardzo byl za tym a do tego pracuje na 2 zmiany i bylby problem.Poczytalam troche i na forum zdania dziewczyn sa podzielone ,jedne sa zadowolone inne pisza ze to wszystko czego tam ucza mozna sie dowiedziec z czasopism dla rodzicow . Ale to jest oczywiscie sprawa indywidualna.

Ja własnie mysle podobnie tym bardziej że mój M jest przeciwny i broni sie jak może zeby tam nie chodzić a samej mi sie nie chce.Tylko mój gin mnie namawiał.Fakt ze musze chyba zacząc cwiczyc bo moja waga warjuje jak tak dalej pójdzie to az się boję......

Gość mamusia74
No to mamy podobne obawy bo u mnie na poczatku mialam po 1 kl na plusie na kazdej wizycie a ostatnio juz 2 kl i teraz w poniedzialek tez 2 kl a to jeszcze 2 miesiace ,mysle ze spacery czas zaczac.

Ja juz zaczęłam i chodze codziennie ,znalazałam tez w nowym numerze M jak Mama fajny zestaw ćwiczeń i zamierzam od poniedziałku troche pocwiczyć bo naprawde obawiam się tych kilogramów a nie wyobrażam sobie zostac z nimi po ciazytym bardziej że ja do motylków nigdy nie nalezałam...