Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wyślij wypowiedź

W jakim celu najczęściej chodzicie do kosmetyczki ?

Polecane posty

Gość Wyślij wypowiedź

Jak w temacie .

Gość Nikt nie chodzi

Gość czarna 88
paznokcie, masaż, maseczki- standart!

Gość izabelllllllllllllaaa
pazurki :)

Gość tylko na masaże
wydalam na to juz kupe tysiakow:o reszte potrafie sama sobie zrobic

Gość żeby mi zrobiła laske
No co? Potówki mi wyskakują na mojej pałce i kosmetyczka je usuwa!

A co w tym dziwnego ? Idę do kosmetyczki wyciąć skórki, wyrównać płytkę paznokcia i np. wypolerować jak się należy.

Gość a ja bym .
paznokcie i regulacja brwi

coca coca A co w tym dziwnego ? Idę do kosmetyczki wyciąć skórki, wyrównać płytkę paznokcia i np. wypolerować jak się należy. Co w tym dziwnego? Już Ci mówię. Wyrównać płytkę, wyciąć skórki, to się chodzi do manikiurzystki. To nie jest kosmetyczka. Ale widać nie masz o tym pojęcia.

Gość Sabadiaa
A co dziwnego jest w chodzeniu do kosmetyczki z paznokciami? Pedicure, manicure to gdzie się robi? Jako kosmetyczka powiem, że najwięcej kobiet przychodzi na oczyszczanie twarzy, regulację brwi, maseczki (połączone z masażem) - czyli takie standardowe zabiegi.

A co dziwnego jest w chodzeniu do kosmetyczki z paznokciami? Pedicure, manicure to gdzie się robi? Kurwa, u manikiurzystki i pedikiurzystki. Dziwne??? Ja pierdolę, gdzie Wy chodzicie, że wszystko Wam robi kosmetyczka???

Gość ide w czwartek idę
w czwartek idę do kosmetyczki na hennę, regulacje brwi i woskowanie :D

Gość Sabadiaa
a nie zgodzę się - każda kosmetyczka potrafi robić takie zabiegi jak pedicure i manicure. Tego właściwie uczą na samym początku :)

Gość ja ide do kosmetyczki
by ją przelecieć

Może i potrafi. Nie wiem. U mnie w salonie, to jest masażystka, kosmetyczka, manikiurzystka, a nie jedna laska od wszystkiego. 🖐️

Gość Sabadiaa
U nas są 3 dziewczyny i każda właściwie robi większość zabiegów - tych podstawowych, których uczyli w szkole i tych dodatkowych (po ukończonych kursach), więc właściwie każda z nas jest i kosmetyczką i manikiurzystką i masażystką. Fakt, oczyszczanie twarzy nie należy do najprzyjemniejszych zabiegów, ale efekt widać... po kilku dniach :)

No to sorry... Ale u mnie, to jest nie do pomyślenia. Są inne stanowiska i szczerze mówiąc... u pani "od skórek" nigdy nie zrobiłabym mikrodermabrazji na przykład. Ale co kto lubi... 🖐️

Gość Sabadiaa
A dlaczego? Chyba właśnie po to robi się kursy, aby zdobywać nowe umiejętności i móc z nich później korzystać.

Gość ja ja szaaaaaa
ja też myślę jak musztarda. Gdybym miała zrobić np. mikrodermabrazję, to poszukałabym pani kosmetolog a nie kosmetyczni po kursach ( z całym szacunkiem oczywiście)

Przepraszam Cię, chyba w innym świecie żyjemy. :) Naprawdę w tych salonach, w których bywam, kosmetyczka nie robi manicure i pedicure.

Gość Ja uczę się w szkole
kosmetycznej. Manicure uczyli nas na pierwszych zajęciach praktycznych. Obecnie jesteśmy na etapie masażu dłoni :)

Gość zgadzam się z musztardą
Jak ktoś jest do wszystkiego, to jest do niczego - nie zaufałabym kosmetyczce, manikiurzystce, masażystce i fryzjerce w jednym.

Gość oj dziewuszki dziewuszki
Nie wiem do jakich salonów chodzicie, ale manicure i stylizacja paznokci to podstawa w szkołach i na porządnych kursach kosmetycznych. Wasze kosmetyczki to zapewne kursantki tematyczne np. kurs masażu lub kurs oczyszczania twarzy. Prawdziwy kurs obejmuje wszystko ! CZYTAJ PUNKT 9 :D ZAWÓD KOSMETYCZKI Kosmetyczka to zawód związany z usługami dla ludności, w bardzo ciekawej dziedzinie. Kosmetyka wiąże się z zachowanie urody i zdrowia. Zabieg kosmetyczny niesie ze sobą pomoc drugiemu człowiekowi. Od kosmetyczki wymagana jest szeroka wiedza z zakresu anatomii, dermatologii, fizjologii, psychologii, materiałoznawstwa, a także technik związanych pośrednio z zawodem, np. dietetyki czy podstaw gimnastyki. Bardzo ważny jest wygląd kosmetyczki, który jest odzwierciedleniem jej sposobu pracy i decyduje między innymi o dobrym samopoczuciu klientki. Najważniejsza jest higiena osobista, nieprzyjemny zapach, przetłuszczone włosy, nieświeży oddech, spocone i brudne ręce działają odpychająco w kontakcie z klientkami. Należy również zwrócić szczególną uwagę na wygląd i długość włosów. Funkcję przykładu spełnia makijaż, jeśli kosmetyczka nie ma makijażu, nasuwa się pytanie, czy jest ona sama przekonana, co do tego, co oferuje. Bardzo ważnym w zawodzie kosmetyczki jest używanie odzieży ochronnej, podejście do klienta, powitanie, sympatia, umiejętność słuchania. O podjęciu nauki i pracy w zawodzie kosmetyczki decydują między innymi: higieniczne środowisko pracy, możliwość obcowania z ludźmi, ich pielęgnowanie i zapewnianie im dobrego samopoczucia. Istotny przy tym jest duży zakres prac specjalistyczno-praktycznych i wymagana kreatywność Zawód ten ma dość duże znaczenie medyczne, zwłaszcza, gdy dotyczy problemów ze skórą i troski o zdrowie. Praca kosmetyczki jest urozmaicona dzięki nowym osiągnięciom i trendom w modzie. By zostać kosmetyczką należy uda się do ośrodka kształcenia, który umożliwia zdobycie wiedzy a także praktyki w gabinetach kosmetycznych. Wykwalifikowana kosmetyczka musi mieć odpowiednie wykształcenie. Uzyskany dyplom uprawnia do wykonywania zawodu kosmetyczki, czyli samodzielnej pracy z klientem, a także do udzielania porad i wskazówek oraz do świadczenia usług w zakresie widomości. Cechy kosmetyczki: 1.Dobra znajomość anatomii i fizjologii człowieka, 2.Cierpliwość, 3.Wyrozumiałość, 4.Dyskrecja, 5.Troska o klienta, 6.Umiejętność zachowania tajemnicy zawodowej, 7.Wzbudzanie zaufania u klienta, 8.Schludność w pracy. Do kompetencji kosmetyczki należy: 1.Wykonywanie zbiegów kosmetycznych z zakresu kosmetyki pielęgnacyjnej, upiększającej i pielęgnacyjnej, 2.Udzielanie porad z zakresu kosmetyki i higieny ogólnej, 3.Kierowanie klientów do lekarza w sprawach trudnych do zdiagnozowania, 4.Dobra znikomość preparatów kosmetycznych, 5.Studiowanie na co dzień informacji dotyczących nowości w branży kosmetycznej, 6.Wykonywanie niektórych zabiegów fizykoterapeutycznych, 7.Obsługa lamp i aparatów koniecznych do pracy w nowoczesnym gabinecie kosmetycznym z zachowaniem zasad bhp i ppoż., 8.Wykonywanie zabiegu manicure i pedicure, 9.Wykonywanie zabiegów na objętych programem szkolenia, a wchodzących w zakres pracy kosmetyki.

Gość Ruda zadzerwiała
Nie chodzę:P

Gość Ukla_Pata
Jak chodze to do Denique, raz na jakis czas i tam mam wszystko w pakiecie..