Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

boubzilla

BLAGAM O POMOC!!!!!!

Polecane posty

Moj 4 miesieczny syn przybral na wadze tylko 130 dkg w ciagu miesiaca. Karmie piersia i za wszelka cene nie chce podawac mu mleka modyfikowanego. Jestem zalamana :( Czy jest jakis sposob by przybral na wadze??? czy moze ludze sie i trzeba bedzie podac mu butle?? ;( Dodam ze syn jest bardzo pogodnym dzieckiem wazy 6400 w tym momencie. Staralam sie przeciagac karmienia by wypijal cala piers a nie tak jak do tej pory jadl co 2h i w sumie pil a nie jadl. Prosze odpiszcie

Gość mama synka 15 miesięcy
Karmisz na żądanie?

z moim bylo podobnie - okazalo sie ze mam malo pokarmu wiec chcac niechcac musialam dawac butle...

mam córeczkę w wieku twojego synka waży 6300 pediatra kazała mi powoli wprowadzać kaszki i zupki (ziemniak z marcheweczką bez mięsa na razie). Daję jej po kilka łyżeczek.

polecam wprowadzenie do diety pierwszych pokarmów poza mlekiem. Na początek marchewke, jabłuszko. Bobovita ma zupke marchewkową po 4 miesiącu. Zobaczysz że synek szybko zacznie przybierać.

Gość mama synka 15 miesięcy
Mój synek w wieku 4 miesięcy ważył 6300g. Przybierał bardzo mało od 3-go miesiąca, ale pomimo tego do ukończenia 6-go miesiąca karmiłam tylko piersią (od 3go do 9-go m-ca przybrał tylko 2 kg, a był też moment, że nie przybrał na wadze nic albo przez prawie 6 tygodni tylko 140g). Martwiłam się i ciągle latałam do lekarza, ale lekarka twierdziła, że wszystko jest w porządku jeśli dziecko ma apetyt, a raczej miało, bo wiecznie wisiał na piersi;) Problem był też z obfitym ulewaniem, ale poza tym, że mało przybierał nie działo się nic niepokojącego. Moja lekarka twierdzi, że nie ma w tym nic dziwnego i niepokojącego, że dziecko, które jest tylko na piersi przybiera mniej, bo to norma. Teraz z perspektywy czasu widzę, że miała rację, bo mój synek ma 15,5 miesiąca, a waży niewiele, troszkę ponad 10 kg i co najważniejsze nigdy nie chorował:) Dlatego jeśli dziecko ma apetyt i nie choruje, to nie ma czym się martwić:)

dziekuje Wam serdecznie o odpowiedzi :) Czy ktos sie jeszcze wypowie?? aaaa tak karmie kiedy tylko syn o to prosi.