Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 34tydzień

skurcze od 26 tc, a przedwczesny poród,czy Któraś z Was tak miała?

Polecane posty

Gość 34tydzień

Bedąc ok 26 tc zaczęłam miewać niebolesne aczkolwiek częste skurcze dostałam luteine, w 28 tc trafiłam do szpitala, tan byłam na fenoterolu, obecnie jestem w 34 tc, wczoraj miałam wizyte u lekarza i okazło się,że dziecko napiera na szyjkę,która jednak jest długa i zamknięta, ponownie dostałam fenoterol do brania przez 2 tyg.Czy Któraś z Was miała podobną sytuację i skonczyło się to wcześniejszym porodem?Proszę Was o opinie, bo strasznie się boję,moja córeczka waży niecałe 2 kg i nie chciałabym jeszcze urodzić...

Gość 2metylo
Ja tak miałam i wszystko było OK. To co Ci mogę doradzić to No-spa. Ja żarłam (inaczej tego nie mozna określić) Forte kilka razy dziennie i całe tony Magnezu. Zgodnie z zaleceniem lekarza. Szyjka sie ponoc skracała, brzuch cały czas bolał a jak przyszedł termin to nagle Maleństwo przestało sie spieszyć :) i musieli ją trochę pogonić. Nic się nie martw będzie dobrze tylko się nie denerwuj bo to najgorsze.

ja miałam od 27 tygodnia bardzo ostre i czeste. Nospa jak pisala poprzedniczka, plus leżenie plackiem i poród odbył się o czasie :) Powodzenia:) aaa i zero nerwów!!!!!!!

Gość wiem ja doskonale
Przetrzymaj jeszcze 2 tygodnie i potem luuuz, dzieciątko gotowe do przyjścia na świat, a zobaczysz jak przyjdzie co do czego, to urodzisz po terminie ;) Wszystkego najlepszego dla ciebie i maleństwa :)

Gość 34tydzień
Dziękuję Wam kochane, też tak sądzę,że jak przyjdzie co do czego to jeszcze przenoszę:) Chodzi też o to, że dostałąm zalecenia,aby jak najwięcej leżeć,a ja niestyety nie mogę sobie na to pozwolić, bo studiuję dziennie a tam nikt nie patrzy na to,ze jestem w zagrożonej ciąży i niestety muszę byc na uczelni codziennie(!), do tego mam praktyki i już ledwo co wyrabiam:( Pozdrawiam Was i Wasze Aniołki!