Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie dziś padłam

Bardzo bolesne okresy

Polecane posty

Gość resocjalka
abraja też słyszałam o tych tabletkach... że tak powiem różne opinie... raz że są naprawdę skuteczne, dwa że dają powera ale 3 i cztery nie są przycgylne rozwalają wątrobę no i można ich używac tylko po urodzeniu dziecka-- bo blokują prawidłowe powstawanie komórki jajowej... aha oczywiście używanie przez osoby które nie mają potwierdzonej żadnej choroby ginekologicznej.. ale jak jest naprawdę tego nie wiem bo nie stosowałam--- niemieckiego też nie znam na tyle dobrze żeby to sprawdzic

Gość prawie dziś padłam
Mam jeszcze pytania. Czy kiedy zasugeruję ginekologowi endometriozę weźmie to na poważnie i skieruje mnie na dalsze badania? I czy laparotomia nie uszkodzi błony dziewiczej? Czy może lepiej poświęcić błonę i wybrać laparoskopię?

Gość fdfdvgd
ale teraz jem tabsy anty jak cukierki, przy kazdym okresie wieczorem goraca kapiel i temofor na brzuch lub plecy, i ketanol, i jest ok juz a po tabsach okres z 7 dni zmniejszyl sie do 2,5 dnia ;)

Gość resocjalka
na pytanie o błonę - nie wiem, byłaam po ślubie. Wg mnie nie idź do gina z ogłoszenia z prywatnym gabinetem... idź do kilniki i powiedz o swoich problemach- nie wiadomo dlaczego powstaje endo.... więc nie mogą tego wylkuczyc i przedewszystkim nalegaj na badania pod tym kątem- nawet jeżeli wyjdą negatywne to są skuteczne w wykrywaniu wszystkich chorób

nie wiem jak to z tym uzywaniem po urodzeniu dziecka bo nie wnikalam anty tyraja watrobe jak denaturat...biore z przerwa 10 lat he he pewnie marskosc juz mnie atakuje ;)

Gość prawie dziś padłam
Więcej poczytałam o endometriozie i staję się coraz bardziej sceptyczna... Z tego co przeczytałam, to diagnozę bardzo ciężko postawić, a lekarze mają małe pojęcie o tej chorobie. Staranie się o laparoskopię trwa latami. Po laparotomii są problemy z mięśniami brzucha i może wystąpić przepuklina.... Już nie wiem co robić w tym przypadku...

Gość upupupupp

Gość tragediaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mnie ogólnie tez mocno boli i biore ketonal pomaga na pare godzin. mam jeszcze tak ze jak dostaje okres to stale chce mi sie siusiu i tez nie wiem czy o jest takie normalnie, ide zrobie troche i za chwile znowu mi sie chce masakra najgorzej jak siedze to stale mi sie chce najgorzej w szkole :O to kurde jest tak jakby mi tam w brzuchu puchła macica i uciskała na pęcherz nie wiem czy tak sie moze stac ale tak czuje:O